Miro Žbirka a Marika Gombitová znovu spolu: Na podzim je čeká turné

Vydáno 12.02.2016 | autor: redakce

Miro Žbirka si na své podzimní koncerty v rámci série Road To Abbey Road přivede speciálního hosta - Mariku Gombitovou. Z celkem čtyř vystoupení se dvě odehrají v České republice, 16. září v Praze a o dva dny později v Ostravě. 

Miro Žbirka a Marika Gombitová znovu spolu: Na podzim je čeká turné Marika Gombitová a Miro Žbirka už spolu zažili hodně

Marika Gombitová bude exkluzivním hostem turné. "Je mi ctí podpořit tento zajímavý projekt, a proto jsem přijala Mekyho pozvání, abych vystoupila jako host," uvádí slovenská diva. Velkou radostí z potvrzené opětovné spolupráce s Marikou se netají ani Miro Žbirka: "Podařilo se něco, v co bych před pár lety ani nedoufal. Být s Marikou znovu společně na pódiu je můj splněný sen."

RECENZE: Miro Žbirka: Angličtina mu sluší. Hraje muziku na světové úrovni

Na pódiu, které bude mít opravdu velmi speciální scénu a zajímavé efekty, vystoupí samozřejmě kapela Mira Žbirky, ale i hosté z Velké Británie. Zazní nejznámější hity a písně z nejnovější desky MIRO nahrané v londýnském studiu Abbey Road.

Začátek spolupráce Mariky Gombitové a Mira Žbirky se datuje do druhé poloviny sedmdesátých let, kdy společně působili ve skupině Modus. Legendární dvojici obsadili do hlavních rolí  muzikálu Neberte nám princeznú (1980). I když pak měl každý svoji vlastní sólovou kariéru, jejich přátelství a spolupráce pokračovala. Dala tak vzniknout hitům jako jsou V slepých uličkách,  Nespáľme to krásne v nás nebo Tajnosľubná z roku 2005.

S koupí nejlepších vstupenek na koncerty Road To Abbey Road je i možnost do vyčerpání zásob získat exkluzivní dárek - album MIRO.

 tz, jm

zavřít