Miro Žbirka symfonicky a James Bond zahájí festival Soundtrack v Poděbradech

Vydáno 13.02.2020 | autor: Ondřej Horák

Festival Soundtrack zveřejnil letošní program. Pátý ročník otevře Miro Žbirka se symfonickým orchestrem. Koncert doprovodí také speciální promítání bondovky Skyfall. Festival filmové hudby proběhne od 27. do 30. srpna 2020 v Poděbradech.

Miro Žbirka symfonicky a James Bond zahájí festival Soundtrack v Poděbradech Festival zahájí společný koncert Mira Žbirky a Filharmonie Hradec Králové

Hlavním tahákem Soundtracku je štědře pojaté vystoupení Mira Žbirky, jehož kromě kapely doprovodí také symfonické tělěso. "Jediný symfonický koncert v letošním roce odehrajeme právě na Soundtracku. Poprvé vystoupíme s Filharmonií Hradec Králové, pod vedením našeho dvorního dirigenta pana Adriána Kokoše. Pro diváky máme hned několik překvapení v playlistu i ve vizuálním zpracování projekcí," přibližuje Žbirka program, který kromě řady hitů připomene také netradiční formou některé milníky zpěvákova pracovního i osobního života.

Na Soundtracku Poděbrady převzal cenu Ivan Hlas, Martin Dejdar oživil Šakalí léta

Kromě repertoáru klasika československé populární a rockové hudby nazkouší Filharmonie Hradec Králové také zahraniční program. Symfonici pod vedením nizozemského dirigenta Ernsta von Tiela doprovodí speciální velkoformátovou projekci snímku Skyfall in Concert, v němž agenta 007 zahrál Daniel Craig. "Jsme vůbec první festival na světě, kdo toto exkluzivní představení koupil. Viděli jsme světovou premiéru v Londýně a je to pecka! Diváci se mají na co těšit," láká ředitel festivalu Michal Dvořák.

Vrcholem dalšího dne Soundtracku Poděbrady byl Amadeus s živým orchestrem. Příští rok bude James Bond

Hlavní hudební program se odehraje v klimatizované mobilní koncertní hale s kapacitou 2500 míst k sezení a kromě již zmiňovaných večerů nabídne divákům například scénické zpracování písničkového retrofilmu Rebelové, který natočil Filip Renč v roce 2001. Hity jako Ššš, Pátá, Mně se líbí Bob nebo Oliver Twist v podání Zuzany Norisové, Betky Stankové, Jan Révaie a dalších přenesou diváky zpět do horkého léta roku 1968. Snímek získal dva České lvy za zvuk a kostýmy a spoustu dalších ocenění. 

Soundtrack již tradičně oživí centrum města pestrým doprovodným programem, který bude zdarma. Kompletní program je k dispozici na webu festivalu.

tz, oh

Témata: Soundtrack, Miro Žbirka, James Bond, Poděbrady

zavřít