MTV Unplugged se vrátí na obrazovky, legendární série ožije po osmi letech

Vydáno 18.08.2017 | autor: redakce

Televizní série koncertů MTV Unplugged, která slavila velké úspěchy hlavně v devadesátých letech, se na konci letošního roku vrátí na obrazovky. Dosud poslední díl se vysílal v roce 2009.

MTV Unplugged se vrátí na obrazovky, legendární série ožije po osmi letech MTV Unplugged se vrátí na obrazovky, legendární série ožije po osmi letech

Projekt hudební televize MTV odstartoval v roce 1989, největší slávy se ale dočkal o pár let později. Tehdy své dnes už kultovní koncerty odehráli Nirvana, Pearl Jam, Bruce Springsteen a mnoho dalších hudebních hvězd. V novém miléniu však série MTV Unplugged ztrácela na sledovanosti, takže se v roce 2009 originální americká verze přestala vysílat. 

Kurt Cobain by slavil 50 let. "Každý užívá svou vlastní formu heroinu," tvrdil lídr Nirvany

Nyní se však televizní koncerty vrací. Podle informací webu variety.com bude prvním vystupujícím nové éry kanadský zpěvák Shawn Mendes, který vystoupí 8. září v Theater at Ace Hotel v Los Angeles. 

"Nebylo to tehdy tolik o komerci, bylo to vážně o muzice," vzpomíná na původní MTV Unplugged sám Mendes. Ten se sice narodil až v roce 1998 a nejslavnější etapu série tedy nezažil, některá legendární vystoupení ho přesto neminula. "Budeme hrát na 100 %. To, že se to bude natáčet a lidé to budou moci vidět, je vzrušující," láká devatenáctiletý Kanaďan. 

Témata: MTV Unplugged, Shawn Mendes, Nirvana, Pearl Jam

zavřít