Na festival Soundtrack Poděbrady zavítají s filmovou hudbou Eric Serra, Čechomor i Ondřej Soukup

Vydáno 28.05.2018 | autor: redakce

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady se již třetím rokem uskuteční v malebných středočeských lázních. Festivalové návštěvníky potěší od 30. srpna do 2. září jedinečnou taneční show s hvězdami StarDance, nejoblíbenější filmovou pohádkou české kinematografie S čerty nejsou žerty a světovou premiérou unikátního soundtracku jednoho z nejúspěšnějších herních projektů české historie Kingdom Come: Deliverance.

Na festival Soundtrack Poděbrady zavítají s filmovou hudbou Eric Serra, Čechomor i Ondřej Soukup Michal Dvořák a Eric Serra

Sobotní festivalové odpoledne bude patřit tanci. Taneční show v choreografii Jana Ondera, připravená speciálně pro Soundtrack Poděbrady, provede fanoušky filmu a tance melodiemi ze slavných filmů, jako jsou Hříšný tanec, Shrek, Pomáda a další. Originálním tanečním příběhem se protančí oblíbené osobnosti z pořadu StarDance, Jan Onder, vítězka III. řady herečka Dana Batulková, vítězka V. řady atletka Kateřina Baďurová a profesionální tanečníci Michal Padevět a Veronika Lálová. 

Soundtrack Poděbrady představil první hvězdy příštího ročníku, přijede světoznámý skladatel Eric Serra i Ondřej Soukup

Po loňském úspěšném uvedení pohádky Tři oříšky pro Popelku se symfonickým orchestrem má festival na programu další klasickou českou pohádku - S čerty nejsou žerty. Hvězdné obsazení, zlidovělé bonmoty z pera Hynka Bočana a Jiřího Justa, nezapomenutelná hudba Jaroslava Uhlíře čeká na milovníky klasických českých pohádek po nedělním obědě. Pohádka režiséra Hynka Bočana na motivy Boženy Němcové bude uvedena na velkém plátně za doprovodu symfonického orchestru, který naživo provede celý pohádkový soundtrack z pera Jaroslava Uhlíře.

Soundtrack Poděbrady 2018

KONCERTNÍ PREMIÉRA JEDNOHO Z NEJDRAŽŠÍCH ČESKÝCH PROJEKTŮ

Festivalový víkend vyvrcholí v neděli 2.9. večer světovou premiérou koncertu jednoho z největších a nejdražších českých projektů všech dob, Kingdom Come: Deliverance. Nejočekávanější česká hra poslední dekády zaznamenala fenomenální úspěch nejen u nás, ale i v zahraničí. Již v prvním týdnu po uvedení na trh se jí prodalo milion kusů. Historické RPG odehrávající se v Českých zemích v neklidných časech po smrti Karla IV. se pyšní nejen poutavým příběhem, historickou přesností a skvělou grafickou úrovní, ale také neobvykle propracovaným orchestrálním soundtrackem z pera českého skladatele Jana Valty, prokládaným středověkými písněmi Adama Sporky.

BLOG: Michal Dvořák o festivalu Soundtrack Poděbrady - První impuls uspořádat ho přišel už v 90. letech

Jan Valta na nedělním koncertě osobně povede Filharmonii Hradec Králové. Hudba herního hitu bude provedena naživo spolu s nejpoutavějšími video scénami hry. "Jsem rád, že můžeme na našem festivalu ve světové premiéře uvést tak ojedinělý a úspěšný projekt, jakým Kingdom Come: Deliverance bezesporu je. Spojení symfonického orchestru s velkoformátovou projekcí nejpoutavějších herních scén bude velkým zážitkem nejen pro fanoušky herních technologií," říká Michal Dvořák, zakladatel a ředitel festivalu Soundtrack Poděbrady.

ZAHÁJENÍ S ROKEM ĎÁBLA

Soundtrack Poděbrady zahájí ve čtvrtek 30. 8. česká folkrocková legenda Čechomor koncertním provedením fiktivního dokumentu režiséra Petra Zelenky Rok ďábla v originálním koncertním pojetí s projekcí nejlepších scén z filmu. Páteční večer má na programu profilový koncert českého hudebního skladatele, držitele Českého lva, Ondřeje Soukupa. Ve světové premiéře za doprovodu symfonického orchestru zazní suity z jeho nejslavnějších titulů - Oscarem oceněného snímku Kolja, Tmavomodrý svět, Vratné lahve, Lída Baarová, Requiem pro panenku či Akumulátor 1 a dalších, v doprovodu velkoplošné projekce sestřihu nejlepších záběrů ze zmiňovaných filmů.



Sobotní večer bude patřit francouzskému hudebnímu skladateli Ericu Serrovi. Ten do Poděbrad přijíždí se světovou hudební a vizuální show, během které zazní největší hity z kultovních filmů režiséra Luca Bessona - Pátý element, Leon, Brutální Nikita, Magická hlubina nebo z hollywoodského trháku James Bond: Zlaté oko.

Eric Serra - hlavní hvězda festivalu Soundtrack Poděbrady 2018

Hlavní hudební program festivalu již tradičně doplní atraktivní program pro všechny věkové kategorie - filmové projekce, workshopy a obsáhlý doprovodný program, který bude přístupný zdarma na poděbradské kolonádě a v lázeňském parku.


Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady je jedinečný nejen zaměřením na filmovou hudbu, ale také orientací na nové formy umění, multimédia a nejmodernější technologie, proměňující pasivní poslech hudby v interaktivní zážitek. Festival podobného zaměření v České republice dosud neexistuje. Jeho významným přínosem pro veřejnost je také bohatý kulturní a doprovodný program zdarma. Po předchozích úspěšných ročnících proběhne ve dnech 30. 8. – 2. 9. 2018

Více informací najdete na webu akce. Předprodej vstupenek na jednotlivé koncerty v sítích TicketLIVE, Ticketstream a Ticketportal.

tz, jm

Témata: Soundtrack Poděbrady, Michal Dvořák, Čechomor, Eric Serra, Ondřej Soukup, Jaroslav Uhlíř

zavřít