Nafrněná Bára Poláková konečně vydá debutovou desku

Vydáno 07.11.2015 | autor: redakce

Po virálních hitech Kráva či Nafrněná se příznivci Barbory Polákové konečně dočkají její debutové desky. Bezejmenná nahrávka vyjde pod křídly Supraphonu už 20. listopadu. Úspěšná herečka a zpěvačka bude příští rok znovu k vidění i v roli moderátorky vyhlášení ankety Žebřík. 

Nafrněná Bára Poláková konečně vydá debutovou desku Nafrněná Bára Poláková konečně vydá debutovou desku

V době, kdy má v létě zveřejněný videoklip Nafrněná na YouTube již více než pět milionů zhlédnutí, konečně vychází desítka písniček Báry Polákové pohromadě. Skladby vznikly během posledních čtyř let.

HITPARÁDY (11.): I rádia už jsou Nafrněná. Triumfální návrat slaví Justin Bieber

"Snažím se mít otevřený oči. Nebýt zacentrovaná jen v sobě. A zkoumat příběhy a situace ze všech stran. Často se mi stává, že když píšu text, rovnou slyším hudbu. Někdy jen rytmus nebo náladu. To se pak radím s pianistou Davidem Hlaváčem a ten hraje a hraje a já zpívám a zpívám, dokud to nemáme," komentuje Barbora proces vzniku svých písní.

Na albu se vyjma samotné autorky a producenta Jana P. Muchowa podíleli i již zmiňovaný David Hlaváč, zpěvačka Katka Sedláková, basák Přemek Matějovic a bubeník David Bartoška, kteří společně tvoří "ucelenou partičku, s níž s výjimkou Krávy deska vznikala". Právě valentýnský hit na albu rovněž chybět nebude.

VIDEO: Nafrněná Barbora Poláková a přehlídka českých hereckých hvězd

"Každý, kdo si desku na CD koupí, si může složit v bookletu vloženou krásnou lampu designéra Petra Bakoše ze speciálního tenkého látkového papíru. Na něm budou mou rukou napsány texty písní, a když se lampa rozsvítí, budou texty prosvítat. Vymysleli jsme to hlavně kvůli tomu, aby posluchači, kteří si desku koupí, zároveň měli i něco funkčního, co nehodí jen někam do police nebo do kastlíku v autě. Měl by to být opravdu vychytaný designový kousek," slibuje navíc Poláková milý bonus.

Už 11. března 2016 se Bára znovu vžije i do role moderátorky, když bude po boku Tomáše Hanáka opět uvádět vyhlášení Hudebních cen Žebřík.

tz, jm

zavřít