Nejvíc lístků loni prodali AC/DC, ve výdělku je ale předčila Taylor Swift

Vydáno 04.01.2016 | autor: redakce

Rockoví veteráni AC/DC jsou stále v kurzu. Australští muzikanti se totiž mohou pochlubit tím, že v roce 2015 prodali nejvíc vstupenek ze všech interpretů. O zhruba 40 tisíc lístků trumfli i Taylor Swift. Jenže ta prodávala vstupy za vyšší ceny, takže ve finále nakonec zbohatla víc. 

Nejvíc lístků loni prodali AC/DC, ve výdělku je ale předčila Taylor Swift AC/DC prodali loni přes 2,3 milionu vstupenek

Mezi 2,31 miliony fanoušky, kteří si zakoupili vstupenku na některý z koncertů AC/DC, jsou zajisté i Češi. V prosinci totiž začal prodej lístků na chystané pražské vystoupení, které proběhne 22. května v Letňanech. Australané si celkem v roce 2015 díky zájmu fanoušků o jejich show přišli na pěkných 180 milionů dolarů.

AC/DC zahrají v Praze pod širým nebem

Ještě lépe je na tom ale s výdělkem Taylor Swift. Ta sice prodala "jen" 2,27 milionu lístků, obdržela za ně ale celkem 250 milionů dolarů, neb nasadila vyšší ceny. 

Mezi těmi, kterým koncerty v roce 2015 nejvíc vynesly, nechyběli ani One Direction, kteří se umístili na 3. místě s příjmem 158 milionů dolarů. V Top 5 jsou ještě U2 (152 milionů) a Foo Fighters (127 milionů). Na rozdíl od AC/DC však už nikdo ze jmen na těchto pozicích české fanoušky nepotěšil. 

NME, jm

zavřít