Nick Cave se vrátí do O2 areny s jedním ze svých nejlepších alb

Vydáno 18.10.2019 | autor: redakce

Nick Cave and The Bad Seeds oznamují evropské turné na jaro 2020. Z pozice jedné z největších koncertních hvězd zahraje skupina v devatenácti zemích včetně šesti koncertů ve Velké Británii. Pražská zastávka se uskuteční 30. května 2020 v O2 areně.

Nick Cave se vrátí do O2 areny s jedním ze svých nejlepších alb Nick Cave se vrátí do O2 areny s jedním ze svých nejlepších alb

Po rozpadu skupiny Birthday Party v roce 1983 založil Nick Cave novou kapelu The Bad Seeds, která dostala jméno podle prvního stejnojmenného EP. Po jejím boku se Cave stal jedním z nejoriginálnějších a nejuznávanějších umělců alternativní rockové a postpunkové scény nejen osmdesátých let.

LIVE: Nick Cave & The Bad Seeds v Praze recitovali básně o pekle i o Bohu

Cave zpívá písně, ve kterých z mnoha perspektiv zkoumá to nejtemnější v nás. Brutální upřímnost a schopnost vytvořit až fyzicky rezonující dramatické skladby Cavea odlišují od jeho vrstevníků. Kapelou The Bad Seeds prošlo za téměř čtyřicetiletou historii nespočet hudebníků. Vždy věrně stáli vedle svého lídra a jinak tomu není ani dnes, kdy společně vydali v pořadí sedmnáctou desku, o které se mluví jako o jednom z vrcholů jejich kariéry.

RECENZE: Nick Cave v záznamu koncertu z Kodaně nabízí tlukot svého srdce

Tentokrát přijede s novým albem Ghosteen, které vyšlo 4. října a recenze o něm mluví v samých superlativech. Je to zatím nejlépe hodnocené album kapely, která reflektuje zejména tragickou smrt syna Nicka Cava.

Vstupenky v cenovém rozmezí 1290 Kč - 1990 Kč budou v prodeji od 25. října v 10 hodin u prodejců Ticketmaster a Ticketportal.

Text: TZ

Témata: Nick Cave, Bad Seeds, Ghosteen, O2 arena, koncert, Praha

zavřít