Nominace na Ceny Anděl: Čtyři šance má Lenny, vyhrát mohou i Prago Union, Priessnitz, Jelen nebo Thom Artway

Vydáno 15.03.2017 | autor: redakce

I když ještě před pár týdny nebylo jasno, zda letošní ročník hudebních cen Anděl vůbec proběhne, pořadatelé nakonec zvládli zorganizovat včas hlasování a nyní představují nominované. Nejvíc příležitostí si od Akademie populární hudby vysloužila Lenny. Chybět budou letos žánrové ceny, Andělé v hlavních kategoriích se budou předávat nezvykle až 22. května v Lucerna Music Baru v Praze. 

Nominace na Ceny Anděl: Čtyři šance má Lenny, vyhrát mohou i Prago Union, Priessnitz, Jelen nebo Thom Artway Lenny může získat hned čtyři Anděly.

Nominovaná jména nejsou nikterak překvapivá. Lenny, Jelen, Prago Union, Thom Artway, Priessnitz a další interpreti ve výběru Akademie patřili loni v oblasti naší populární hudby k nejskloňovanějším pojmům. Lenny může uspět hned čtyřikrát, kromě toho, že bude favoritkou mezi zpěvačkami, usiluje její debutová deska Hearts o cenu za Album roku a hit Hell.o je nominovaný na Skladbu a Videoklip roku.

Ceny Anděl budou! Proběhnou v komornějším pojetí

Po dvou šancích mají zmínění Jelen, Prago Union, Thom Artway a Priessnitz, cenu mohou získat i Marta Kubišová, Lenka Nová, Ondřej Ruml, Xindl X, Jananas, Michal Hrůza, David Stypka, Light And Love a Midi Lidi

Lenny interview: Úspěch v zahraničí závisí na nastavení mysli

vložte odkaz, text nemažte

"S ohledem na organizační problémy se letos Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu, z.s. (ČNS IFPI) rozhodla Anděly předávat sama v komornějším formátu a to dne 22. května 2017 v pražském Lucerna Music Baru. Slavnostním večerem, který bude k vidění v přímém přenosu na ČT2, diváky provede Libor Bouček. Jakkoliv jsme byli nuceni pro tento rok slavnostní večer pojmout v menším formátu, v žádném případě si nepřejeme, aby se finanční úspory dotkly samotné volby nominovaných a vítězů," uvádějí organizátoři.

NOMINCE V JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍCH
(v abecedním pořadí)

Album roku
JELEN - VLČÍ SRDCE
LENNY - HEARTS
PRAGO UNION - SMRT ŽIJE

Skladba roku
LENNY - HELL.O
MICHAL HRŮZA - PRO EMU
PRIESSNITZ - MRZÁCI

Skupina roku
JELEN - VLČÍ SRDCE
PRAGO UNION - SMRT ŽIJE
PRIESSNITZ - BEZTÍŽE

Zpěvák roku
ONDŘEJ RUML - NAHUBU
THOM ARTWAY - HEDGEHOG
XINDL X - KVADRATURA ZÁCHRANNÉHO KRUHU

Zpěvačka roku
LENKA NOVÁ - ČTYŘICÍTKA
LENNY - HEARTS
MARTA KUBIŠOVÁ - SOUL

Objev roku
DAVID STYPKA - VRÁNY TAKY
LIGHT & LOVE - SURRENDER TO THE STARS
THOM ARTWAY - HEDGEHOG

Videoklip roku
JANANAS - TO SAMO (LYRIC VIDEO) - (režie TOMÁŠ BABKA)
LENNY - HELLO - (režie TOMÁŠ KASAL)
MIDI LIDI - LUX (režie PETR MAREK)

Témata: Ceny Anděl, Lenny, Thom Artway, Prago Union, Priessnitz, JelenMarta Kubišová, Lenka Nová, Ondřej Ruml, Xindl X, Jananas, Michal Hrůza, David Stypka, Light And LoveMidi Lidi

zavřít