Norah Jones konečně zazpívá v České republice: V červenci dorazí na Colours Of Ostrava

Vydáno 23.11.2016 | autor: redakce

Norah Jones bude jednou z hvězd festivalu Colours Of Ostrava 2017! Devítinásobná držitelka Grammy vystoupí vůbec poprvé v České republice. Colours 2017 proběhnou od 19. do 22. červenci v Dolní oblasti Vítkovice. 

Norah Jones konečně zazpívá v České republice: V červenci dorazí na Colours Of Ostrava Norah Jones konečně zazpívá v České republice: V červenci dorazí na Colours Of Ostrava

"Mám pocit, že snad ani není nutné více dodávat či vysvětlovat. Norah Jones jsem si na Colours of Ostrava přála již dlouho, je to splněný sen, který budeme příští rok společně s návštěvníky sdílet," říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. "Zpěvačka se se svým koktejlem skladeb na pomezí jazzu, folku, country, rocku i popu, výrazných melodií a osobních textů na náš festival skvěle hodí," dodává Zlata Holušová. Zpěvačka tak v programu festivalu korunuje již ohlášené hvězdy Imagine Dragons, Birdy a Moderat.

RECENZE: Co mají společného Green Day a Norah Jones? Foreverly!

Norah Jones se představila na mezinárodní scéně v únoru 2002 s debutovou deskou Come Away With Me, na níž poprvé ukázala světu svůj jedinečný hlas. Nahrávka se v hudebním světě stala fenoménem, v roce 2003 ovládla ceny Grammy a ukázala zcela odlišný směr, než nabízela tehdejší převládající pop music. Od té doby prodala přes 45 milionů alb a stala se devítinásobnou držitelkou cen Grammy. 

vložte odkaz, text nemažte

V roce 2014 se Norah zúčastnila v Kennedyho centru ve Washingtonu historického koncertu nazvaného Blue Note at 75, připomínajícího 75. výročí legendární značky, která se pro Norah stala od roku 2000 doslova domovem. Setkání "rodiny" hudebníků okolo tohoto labelu Norah inspirovalo k nové, altuální desce Day Breaks. Vrátila se na ní zpět ke svým jazzovým kořenům, ale zároveň dokazuje, že patří k jedinečným americkým umělcům dneška, že je šiřitelkou nezaměnitelného zvuku, který spojuje to nejzákladnější z americké hudby: country, folk, rock, soul a jazz. 

Čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2017 jsou v prodeji na www.colours.cz a v síti Ticketpro. Aktuální cena 2.090 Kč platí na limitované množství 5.000 kusů. V prodeji je také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan.

tz, jm

Témata: Norah Jones, Colours Of Ostrava, jazz, koncerty, festivaly

zavřít