Nová hudba Prince nevyjde, EP Deliverance neprošlo přes soud

Vydáno 21.04.2017 | autor: redakce

Zmýlená neplatí: nové EP Prince, které mělo obsahovat šest dosud nevydaných písní legendárního zpěváka, nevyjde. S vydáním nesouhlasili správci Princeovy pozůstalosti, kteří uspěli se stížností u soudu. 

Nová hudba Prince nevyjde, EP Deliverance neprošlo přes soud Nová hudba Prince nevyjde, EP Deliverance neprošlo přes soud

Materiál nahraný mezi lety 2006 až 2008 připravil k vydání producent Ian Boxill. Úmyslně jej chtěl pustit do světa skrz nezávislý label, protože Prince po celou svou kariéru bojoval s přístupem velkých vydavatelských společností. 

Inovátor, sexuální rebel i ten, co šel proti době: 10 podob legendárního Prince

Jenže dědicové autorských práv na Princeovy nahrávky s vydáním nesouhlasili a vydání EP Deliverance označili za nelegální. Soud jim dal zapravdu, takže minialbum, které mělo symbolicky vyjít 21. dubna v den výročí zpěvákova úmrtí, se mezi fanoušky nedostane. 

vložte odkaz, text nemažte

Prince stihl za svého života vydat 39 studiových alb, poslední dvě - HIT'n'RUN Phase One a HIT'n'RUN Phase Two - v roce 2015. Říká se však, že pro jeho neuvěřitelnou produktivitu zůstaly v jeho archivech tisíce hodin nevydané hudby.

Témata: Prince, Deliverance, funk

zavřít