Nová hudba Prince vyjde k prvnímu výročí jeho úmrtí. EP Deliverance budou následovat další alba

Vydáno 20.04.2017 | autor: redakce

Protože Prince byl pro svůj workoholismus schopen nahrát za rok takové množství materiálu, že by z něj poskládal hned několik alb, nebylo těžké v jeho archivech najít nevydanou hudbu. Prvních šest dosud nezveřejněných skladeb vyjde k výročí jeho smrti už 21. dubna. 

Nová hudba Prince vyjde k prvnímu výročí jeho úmrtí. EP Deliverance budou následovat další alba Prince nahrával tolik hudby, že ji ani nestíhal vydávat

Nahrávky, které tvoří tracklist EP Deliverance, byly pořízeny v letech 2006 - 2008, vznikly ve spolupráci s producentem Ianem Boxillem. Ten je dokončil v minulém roce. EP vyjde zatím pouze digitálně, fyzický nosič by měl následovat v červnu. 

RETRO: Prince předvedl v New Yorku v roce 1998 Jam Of The Year. Byli u toho Roman Holý a Zdeněk Suchý

Zajímavostí je, že EP vychází pod nezávislým labelem, Prince byl totiž znám nechutí spolupracovat s velkými společnostmi. "Jsem přesvědčený, že jde o nadčasovou nahrávku. Věřím, že hodně lidí potěší," dodal Boxill. Titulní skladba je již nyní k dispozici ve službách Apple Music či iTunes. 

vložte odkaz, text nemažte

Podle všeho v blízké budoucnosti vyjde ještě mnohem více dosud nezveřejněných písní. Hned v červnu se mají na trhu objevit dvě plnohodnotné posmrtné studiové desky. Říká se, že v Princeových archivech se povaluje až tisíce hodin dosud nevydané hudby. První výročí jeho nečekané smrti připadá na 21. dubna.

Témata: Prince, Deliverance, nová hudba

zavřít