Nové album Coldplay vyjde v prosinci. Možná bude poslední

Vydáno 31.10.2015 | autor: redakce

Doby, kdy stačilo ohlásit vydání nové desky suchou zprávou přes média, už jsou pryč, umělci teď pořád vymýšlejí nové způsoby, jak si netradičně získat pozornost posluchačů. Adele nedávno překvapila diváky během reklamy britského X Factoru, Coldplay pro změnu vyvěsili plakát v metru. Podle něj vyjde nové album 4. prosince.

Nové album Coldplay vyjde v prosinci. Možná bude poslední Coldplay naznačují, že nová deska může být poslední

Plakát toho sice mnoho neprozrazuje, je na něm jen pouze barevný geometrický útvar tvořený z kružnic a pod ním datum 4. prosince. Pozorní fanoušci si ale všimli, že stejný motiv měl frontman Chris Martin na tričku nedávno při vystoupení v New Yorku na Global Citizen Festivalu, kde skupina představila živě novou píseň Amazing Day.

RECENZE: Coldplay fňukají pod hvězdami. A je to fajn i na DVD

Už koncem loňského roku Martin uvedl, že novinka se bude jmenovat A Head Full Of Dream a k její přípravě přistupují jako k sedmému dílu Harryho Pottera. Od té doby se mluví o tom, že se možná bude jednat o poslední nahrávku populární britské kapely. "Musíme se na to dívat jako na naši poslední desku. Jinak do toho nedáme všechno," řekl tehdy Martin.

Předchozí studiovka Ghost Stories přitom vyšla teprve loni a představila Coldplay převážně v intimní poloze.

NME, jm

zavřít