Nové desky: Linkin Park vzpomínají živákem na Chestera, Jiří Pavlica a Hradišťan naladí na Vánoce

Vydáno 04.12.2017 | autor: redakce

Vánoční šílenství se rozjíždí naplno, což znamená, že novými deskami přispějí už jen poslední opozdilci. V prosinci svá alba stihnou vydat ještě Hradišťan nebo Plexis, kapela Th!s přichází s debutovým EP a Linkin Park nebo Barbra Streisand přichystali fanouškům živáky. 

Nové desky: Linkin Park vzpomínají živákem na Chestera, Jiří Pavlica a Hradišťan naladí na Vánoce Nové desky: Linkin Park vzpomínají živákem na Chestera, Jiří Pavlica a Hradišťan naladí na Vánoce


Linkin Park - One More Light Live

Červencová sebevražda zpěváka Linkin Park Chestera Benningtona fanoušky po celém světě šokovala. Nyní kapela na svého frontmana zavzpomíná živým albem. Vzniklo během koncertů na podporu nového alba One More Light, které vyšlo v květnu, tedy pouhé dva měsíce před onou tragickou událostí. Linkin Park se během té doby zastavili i v České republice, když byli headlinery pražského Aerodrome festivalu.

VIDEO: Poslední jízda s Chesterem Benningtonem. Podívejte se na Carpool Karaoke s Linkin Park

 

Jiří Pavlica & Hradišťan – Pozdraveno budiž světlo

Album Pozdraveno budiž světlo je výběr nahrávek pro dlouhé zimní večery. Kompilace je totiž plná nejen těch nejkrásnějších vánočních koled, které Jiří Pavlica a Hradišťan natočili, ale obsahuje i písně, jež se vážou k časům adventním, příchodu nového roku a celému období, kdy večery jsou delší než dny a krajinu pokrývá sníh. Pavlica a Hradišťan zařadili na album Pozdraveno budiž světlo nejen známé koledy, ale i autorské písně. Sedm skladeb z jednadvaceti včetně úvodní titulní skladby složil Jiří Pavlica.

Nové desky: U2 s intimními dopisy, Peter Bič Project poprvé ve slovenštině

 

Barbra Streisand - The Music…The Mem’ries… The Magic!

Koncertní album The Music…The Mem’ries… The Magic! vychází ve dvou verzích verzích: jednodiskové s výběrem nejznámějších devatenácti hitů, které na koncertě zazněly, a speciální deluxe dvojdiskové, která zahrnuje celý koncert. Barbra Streisand vás vezme i do zákulisí natáčení svého alba ENCORE Movie Partners Sing Broadway a na následné stejnojmenné turné v roce 2016. Hosty byli i Alec Baldwin, Chris Pine, Jamie Foxx, Melissa McCarthy, Anne Hathaway, Hugh Jackman a další.

 

Plexis – Kašpar v nesnázích

Šest let po předchozí nahrávce vychází nové album pražské punkové legendy Plexis. Deset zbrusu nových skladeb a k tomu na CD ještě pět bonusových starších hitů v podání spřátelených kapel. Plexis na nové desce pojmenované Kašpar v nesnázích pokračují v tradici svých posledních alb, opět servírují rychlou punkovou jízdu s lehkým stylovým přesahem. Skupina novinku považuje za dospělejší než své předchozí nahrávky. Aby taky ne, když šéf kapely Petr "Mucho" Hošek nedávno překročil padesátku.

 

Th!s - We Are This

Kapela Th!s není zajímavá jen tím, že v ní na baskytaru hraje Vojta Kotek, také její tvorba stojí za povšimnutí. Dokazuje to svým debutovým EP We Are Th!s. Skupina hrdě hlásí, že hudbu dělá postaru a že se inspiruje například americkým rockem ze sedmdesátých let. Svou první desku se rozhodli rozdělit, a tak vyšla polovina písniček právě na tomto EP a ta druhá bude ke slyšení zhruba za rok. Novinka byla pokřtěna 30. listopadu v pražském Kině 64 U hradeb. Představen tam byl i klip Dance!

 


Dále vychází:

 

Témata: nové desky, Linkin Park, Barbra Streisand, Hradišťan, Th!s, Plexis

zavřít