Ostrava v plamenech láká na Arch Enemy nebo Loudness, organizátoři podpoří plameňáky

Vydáno 03.08.2017 | autor: redakce

Čtvrtý ročník mezinárodního rockového festivalu Ostrava v plamenech se uskuteční  5. srpna v Dolní oblasti Vítkovice. Hlavní hvězdou letošního ročníku jsou švédští Arch Enemy. Akce nabídne pestrou škálu kapel od klasického heavy metalu až po black metal, ale také více odpočinkových zón, kterých bude více než čtyřikrát více než loni. 

Ostrava v plamenech láká na Arch Enemy nebo Loudness, organizátoři podpoří plameňáky Ostrava v plamenech láká na Arch Enemy nebo Loudness, organizátoři podpoří plameňáky

Pořadatelé se navíc rozhodli, že v průběhu festivalu předají dar ostravské Zoo, který pomůže tamnímu chovu plameňáků kubánských, kteří jsou hned prvním zvířetem, které spatříte poté, co vstoupíte do ostravské Zoo. Mometálně v Ostravě chovají na padesát těchto překrásných opeřenců včetně čerstvě vylíhnutých mláďat. Symbolicky se proto na festivalu bude popíjet speciální ležák Plameňák, který uvařil partner festivalu Budvar.

Ostrava v plamenech: Skvělá show Within Temptation, Citron už má to nejlepší za sebou

Ostrava v plamenech i při svém čtvrtém ročníku nabídne žánrově pestrý hudební program. Letošním headlinerem je světově proslulá skupina Arch Enemy ze Švédska. V programu jsou také legendární Loudness z Japonska, švédští Civil War se zbrusu novým zpěvákem, návštěvníci se mohou těšit na blackmetalisty Melechesh z Izraele a polské Crystal Viper. 

FESTIVALY 2017: NEJVĚTŠÍ PŘEHLED LETNÍCH OPEN AIRŮ NA ČESKÉM INTERNETU

Českou republiku budou reprezentovat Traktor, X-Core a Kreyson ve zbrusu nové sestavě s Ladislavem Křížkem, kytaristou Jiřím Rainem, baskytaristou Michalem Kůsem a velkým překvapením - kytaristou Rolandem Grapowem (Helloween, Masterplan) a americkým bubeníkem Mikem Terranou (Rage, Tarja). 



Vystoupení Kreyson se také zúčastní světoznámý producent Chris Tsagarides, který mimo to že produkoval nejnovější nahávku Přátelství, má za sebou práci na nejslavnějších dílech kapel jako Black Sabbath, Depeche Mode, Judas Priest, King Diamond, Ozzy Osbourne, Gary Moore, Thin Lizzy, UFO a desítkami dalších. 

Festivalový areál bude pro veřejnost otevřen v 11:00. Kapely nabídnou návštěvníkům festivalu svá představení v tomto pořadí: 
 
12:00 - 12:50 X-CORE (CZ)
13:00 - 14:10 CRYSTAL VIPER (PL)
14:40 - 16:00 TRAKTOR (CZ)
16:30 - 17:50 MELECHESH (ISR)
18:20 - 19:40 KREYSON (CZ)
20:20 - 21:50 LOUDNESS (JAP)
22:20 - 23:50 ARCH ENEMY (SWE)
00:20 - 01:40 CIVIL WAR (SWE)
 
Přestávky mezi koncerty vyplní také letos exhibiční zápasy bojových umění. 

Témata: Ostrava v plamenech, Arch Enemy, Loudness, Kreyson, Traktor

Mohlo by Vás zajímat

zavřít