Pablo Nouvelle, který vrací soul do budoucnosti, se chystá do Prahy

Vydáno 16.03.2016 | autor: Nicola Bernard

Švýcarský elektronický hudebník Pablo Nouvelle, jehož hvězda stále stoupá, se představí v intimním pražském klubu La Loca. Stane se tak v úterý 29. března. Těšit se můžete na jedinečné vokály, díky kterým je jeho tvorba charakteristická. 

Pablo Nouvelle, který vrací soul do budoucnosti, se chystá do Prahy Pablo Nouvelle se vrací do Prahy

Fabio Friedli pod pseudonymem Pablo Nouvelle vydal začátkem tohoto roku své druhé album s názvem All I Need. The Guardian o něm napsal, že "vrací soul do budoucnosti". Mezi hudebníky, kteří ho ovlivnili, můžeme najít jména jako Radiohead, The XX, Frank Ocean nebo Bonobo. Prvek soulu se u něj vyznačuje zvučnými klávesy, bicími, a také užitím množství několika ženských a mužských zpěváků. "Bylo pro mě důležité mít v arzenálu široké spektrum různě zbarvených hlasů," tvrdí Pablou Nouvelle. "Skoro každá píseň obsahuje jiné vokály. Občas je využívám jen tak, aby navodily určitou náladu. Šlo mi o vyvolání silného pocitu u posluchače."

Pablo Nouvelle se do Prahy podívá podruhé. Jeho první návštěva loni v březnu v klubu Roxy přilákala početný dav a vyvolala pozitivní ohlasy.

tz, Nicola Bernard

zavřít