Passenger se z ulic dostal až na čela hitparád. Příští rok zahraje na Colours Of Ostrava

Vydáno 21.12.2015 | autor: redakce

Invaze britských hudebníků na festival Colours of Ostrava 2016 pokračuje. Další velkou hvězdou se stane Passenger, písničkář s nezaměnitelným hlasem, kterému hit Let Her Go změnil celý život a proměnil ho v mezinárodní hudební celebritu. Právě videoklip k této písni dosáhl na YouTube už přes 800 miliónů zhlédnutí.

Passenger se z ulic dostal až na čela hitparád. Příští rok zahraje na Colours Of Ostrava Passenger se chystá na Colours Of Ostrava

“Dosavadní život melancholického písničkáře má blízko k pohádce: jak věčně zadlužený pouliční busker, často vděčný za hlouček lidí, který se u něho zastavil, k nebývalému štěstí a slávě přišel,” uvádí s nadsázkou ředitelka festivalu Zlata Holušová. Stačila k tomu za necelou hodinu složená písnička Let Her Go o rozchodu s přítelkyní, která postupně pokořila britské, evropské, americké a australské hitparády, zazněla v přímém televizním přenosu ze Super Bowlu a Passengerovi vynesla nominaci na Brit Awards a vítězství v Ivor Novello Awards a Independent Music Awards.

RECENZE: Passenger vás donutí uronit slzu

“Je to těžké vysvětlit. Celé roky jsem si svou kariéru financoval přes busking a prodejem cédéček na ulici a koncertech. A pak najednou, zničehonic, se písnička stala hitem a můj život se doslova přes noc změnil,” řekl Passenger. Ten ve své tvorbě vychází z vlivů Boba Dylana, Cata Stevense, Neila Younga a Simona & Garfunkela, zkrátka písničkářů 60. a 70. let. Rád s doprovodem akustické kytary vypráví intimní pochmurné, milostné příběhy a emotivní napětí jim dodává svým nezaměnitelným hlasem.

LIVE: Prožitky posilněný Passenger bojoval v SaSaZu o ticho

Patnáctý ročník Colours Of Ostrava proběhne od 14. do 17. července 2016 opět v unikátním industriálním areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Prvními oznámenými jmény jsou například ANOHNI, Slowdive, Caro Emerald, CC Smugglers, The Unthanks nebo My Baby. V prodeji jsou v tuto chvíli čtyřdenní vstupenky za 1 990 Kč, k dispozici za tuto cenu je limitovaná edice 5 000 kusů a jsou k dostání na eshopu Colours of Ostrava. Loňský ročník navštívilo přes 43 000 návštěvníků, nabídl přes 300 programových bodů na 16 otevřených i krytých scénách.

tz, jm

zavřít