Písničkářka Lucy Dacus má náhradní termín pro zrušený koncert v Chapeau Rouge

Vydáno 09.02.2020 | autor: redakce

Loňský koncert u nás sice pro nemoc zrušila, na letošek však americká písničkářka Lucy Dacus přislíbila náhradu. Vystoupí 23. dubna v pražském klubu Chapeau Rouge.

Písničkářka Lucy Dacus má náhradní termín pro zrušený koncert v Chapeau Rouge Písničkářka Lucy Dacus má náhradní termín pro zrušený koncert v Chapeau Rouge

Její druhá nahrávka Historian byla zařazena do většiny výročních žebříčků roku 2018, figurovala ve výběru médií jako Pitchfork nebo Billboard. V nich se navíc objevovalo i povedené EP ženské superskupiny Boygenius, které je Dacus společně s Julien Baker a Phoebe Bridgers součástí. 

Klub Chapeau Rouge oslavil sté narozeniny. Po tradičním průvodu zahráli Tata Bojs, Mucha nebo I Love You Honey Bunny

Minulý rok rodačka z amerického Richmondu zásobovala fanoušky sérií písní zasvěcenou různorodým svátkům a výročím. Mix autorských skladeb i coverů věnovala mimo jiné i Dnu matek, Dnu nezávislosti nebo narozeninám Bruce Springsteena.

Během dvou let v různých studiích nahrávané písně si kladou za cíl lépe pochopit svět kolem a přijít na skrytý význam vzácných dnů. Ať už se jednalo o osobní skladbu My Mother and I nebo politicky laděnou Forever Half Mast, všechny skladby spojovala snaha naložit správně s očekáváním fanoušků i uvědomění si vlastní pozice.

Text: TZ

Témata: Lucy Dacus, Chapeau Rouge, koncert

zavřít