Po obrovském úspěchu v kinech vyjde film Bohemian Rhapsody na DVD a Blu-Ray. S Queen se vydá až do zákulisí

Vydáno 04.02.2019 | autor: Nicola Bernard

Film Bohemian Rhapsody, který mapuje kariéru Freddie Mercuryho a Queen, sbírá filmové ceny, od podzimu válcuje česká kina a některé rekordy si ponechal i pro vydání na DVD, Blu-ray™ a 4K Ultra HD™. Snímek již vystřídal Avatara na čele nejúspěšnějších zahraničních filmů v českých kinech v historii a více než měsíc před vydáním na discích zaznamenal třicet tisíc předobjednávek. S předstihem lze očekávat, že se stane nejprodávanějším nosičem roku i několika posledních let.

Po obrovském úspěchu v kinech vyjde film Bohemian Rhapsody na DVD a Blu-Ray. S Queen se vydá až do zákulisí Magie kapely Queen pokračuje i na DVD a Blu-ray - film Bohemian Rhapsody jde do zákulisí

"Bohemian Rhapsody se rychle stal fenoménem, velké množství lidí na něj šlo do kina nejen dvakrát, ale i třikrát či vícekrát. Je to ten výjimečný typ filmu, k němuž se diváci vrací a vracet budou," říká Martin Palán, ředitel Bontonfilmu, který bude snímek na domácích nosičích vydávat. 

TOP 8 hudebních zážitků z kin roku 2018: Bohemian Rhapsody, Zrodila se hvězda, Coldplay a další

4K Ultra HD™ bude jak jeden z prvních filmů navíc obsahovat zbrusu nový obrazový formát HDR10+. 
Diváci fascinováni příběhem i hudbou skupiny Queen dostanou na Blu-ray™ díky osmdesáti minutám bonusových videí možnost podívat se důkladně na to, jak film vznikal. Záběry ze zákulisí a natáčení, přípravy na role, kostýmy, vznik filmu, rozhovory s tvůrci a herci a samozřejmě setkání hudebníků Queen se svými hereckými představiteli. 



"Měl jsem zrovna kytaru v ruce, když se Brian May poprvé přišel podívat na zkoušení a přípravy. První, co mě napadlo, bylo: Panebože, hlavně ať neřekne, abych něco zahrál," přiznává se smíchem představitel legendárního kytaristy Gwilym Lee.  

Velkým samostatným tématem bonusů je i ikonické vystoupení v rámci koncertu Live Aid. Samotné natáčení, rekonstruované pódium postavené na starém letišti, důraz na realistické detaily i triky doplňuje nezkrácené vystoupení filmové skupiny o plné délce dvacet minut na všech vydaných formátech. Fanoušci si tak budou moci navíc užít dvě celé skladby, které během filmové rekonstrukce nezazněly, a to Crazy Little Thing Called Love We Will Rock You. 

"Odehráli jsme celých dvacet minut tak, jako kdysi Queen," říká představitel Mercuryho Rami Malek. Bohemian Rhapsody získal Zlatý Glóbus pro Nejlepší film v žánru drama a pro Nejlepší mužský herecký výkon. Na Oscara je nominován v pěti kategoriích, včetně nejlepšího filmu.  

Na DVD, Blu-ray™ a 4K Ultra HD™ vyjde Bohemian Rhapsody 6. března.

Témata: Bohemian Rhapsody, Queen, Freddie Mercury

zavřít