Podlehl Ivan Mládek metalu? Nová verze Jožina z bažin baví celý internet

Vydáno 09.01.2016 | autor: Nicola Bernard

Jistě každá generace zná písničku od Ivana Mládka - Jožin z bažin. Už za našich mladých let nás tento hit učili ve školkách či na základních školách a každý z nás si ho určitě alespoň jednou zazpíval u táboráku. Slyšeli jste ale metalový "cover" této písničky?

Podlehl Ivan Mládek metalu? Nová verze Jožina z bažin baví celý internet Kapela se nechala inspirovat i videoklipem. Ten však převedla do metalového hávu

Jednoho dne němečtí sousedé KieseMusic objevili hit od Ivana Mládka a dali mu své vlastní kouzlo. Přezpívali ho do metalové verze, ovšem text zůstal český. A i když už na internetu visí nějaký ten pátek, k Čechům se postupně dostává až nyní. Jak se vám tahle verze líbí?

Kryštof Kempy podruhé: vystoupí Jelen, Voxel, Light & Love, Ivan Mládek i Michal Hrůza

Jožin z bažin je asi nejznámější písnička pocházející z dílny Ivana Mládka. Je to jedna z nejpopulárnějších skladeb a kromě úspěchu v Česku a na Slovensku se stala velmi oblíbená i v jiných zemích, nejvíce v Polsku v letech 2007 - 2008, kdy získala ocenění coby "objev roku". Poprvé byla vydána v roce 1977 na albu Nashledanou! od skupiny Banjo Band.


Nicola Bernard

zavřít