Pohoda letos láká na Alt-J či Birdy, přijedou i Mark Lanegan nebo Ylvis

Vydáno 15.02.2017 | autor: redakce

Festivalová sezóna se rychle blíží, pozornosti žádného hudebního fanouška proto určitě neunikne fakt, že se pořadatelé předhánějí v tom, který nabídne nejlepší line-up. Zajímavá jména už odkryla i slovenská Pohoda. Pojďme se podívat, za čím se dá k sousedům v termínu 6. - 8. července vyrazit.

Pohoda letos láká na Alt-J či Birdy, přijedou i Mark Lanegan nebo Ylvis Pohoda letos láká na Alt-J či Birdy, přijedou i Mark Lanegan nebo Ylvis

Festival Pohoda má za sebou už 20 let existence a každým rokem se v mnoha ohledech snaží zlepšovat svou celkovou kvalitu. I proto si Pohody všímají média a umisťují ji do všelijakých žebříčků mezi festivaly mnohonásobně větší. Všechna ocenění si můžete přehledně pročíst na stránkách festivalu.

LIVE: Pohoda vrcholila s vizuální hrou Prodigy, nejvíc překvapily rockerky Savages

Letošní 21. ročník Pohody už také odhalil zvučná jména. Některá z nich můžeme v našem okolí slyšet hned dvakrát díky festivalu Colours of Ostrava. Dost ale bylo napínání, pojďme si ta jména představit.

vložte odkaz, text nemažte

Aktuální aspiranti na post "největší jméno Pohody" jsou britští Alt-J, kteří se vcelku rychle stali vyhledávanou kapelou. Dokonce se jim podařilo stát na pomyslných nejvyšších metách - hrát na hlavní stage festivalu Glastonbury a získali první místo v britské hitparádě. S dalším jménem zůstáváme v Británii, přesouváme se však do odlišné kategorie. Řeč je o mladé zpěvačce Birdy, kterou už zná skoro celý svět. Hity jako People Help The People, Wings nebo cover Skinny Love už jste pravděpodobně někde slyšeli, naživo vám to nabízí Pohoda. Lákadlem je i projekt Beak> Geoffa Barrowa, kterého můžete znát ze slavnějšího projektu Portishead. Dalšími zástupci Británie jsou Jake Bugg, elektronický Squarepusher či punkoví Slaves.



O Pohodě se také ví, že má ráda nějaký ten "úlet", tím letošním je zpěvák Ylvis, kterého určitě všichni alespoň nepřímo znají díky skladbě The Fox, jež se ptá "Co dělá liška?" Na YouTube má přes 650 milionů zhlédnutí. Za zkoušku stojí i skladby jako Stonehenge nebo Cabin

Aerodrome přiveze Linkin Park, Metronome Stinga, Rock for People láká na Evanescence

Z druhé strany oceánu na Pohodu přijede například elektronický mág Machinedrum, Future Islands či projekt ho99o9 (čti Horror), který pořadatele oslovili natolik, že si ho zvou podruhé za sebou, zajímavá je například píseň Blood Waves.

Zájemci o techno dostanou letos velký dárek - z Německa přijede roztančit letiště producent Boys Noize, jenž rozhodně nenechá nikoho postávat, či dokonce polehávat. Kdo chce, najde v jeho setech prvky zvuku od jmen, jako jsou Daft Punk či Justice.



A to nejlepší nakonec - Mark Lanegan Band, projekt mnoha poloh. Rocková lahůdka pro milovníky kytarové virtuozity a silných hlasů. U nás jsme ho mohli slyšet v květnu minulého roku, kdy vystupoval v pražském Lucerna Music Baru pouze se skromným kytarovým doprovodem a nechal tak vyniknout svůj chraplavý hlas. Na Pohodu se Mark vydá se svou kapelou, která bude nahlas, atmosférická a uhrančivá.

Jaká další jména nám Pohoda v příštích měsících představí a zda bude opět vyprodáno, můžeme jen hádat. Jistě však víme, že se na Pohodu těšíme a to nejen pro hudební složku, ale i přátelskost a rozmanitost.

text: Daniel Kopecký, foto: archiv Pohody

Témata: Pohoda, Alt-J, Birdy, Ylvis, Mark Lanegan

zavřít