Pražský koncert AC/DC v ohrožení: zpěvákovi Brianu Johnsonovi hrozí úplná ztráta sluchu

Vydáno 09.03.2016 | autor: redakce

Špatné zprávy se valí na fanoušky legendární skupiny AC/DC. Australští rockeři totiž musejí zrušit zbývající koncerty amerického turné. Zpěvák Brian Johnson má problémy se sluchem, může dokonce úplně ohluchnout. 

Pražský koncert AC/DC v ohrožení: zpěvákovi Brianu Johnsonovi hrozí úplná ztráta sluchu AC/DC řeší trable frontmana

Skupina informovala, že plánované koncerty amerického turné odehraje "nejspíš později a s jiným zpěvákem". Zatím není známo, jak to dopadne s evropským turné. To mělo začít 7. května v Lisabonu, čeští fanoušci mají v kalendáři zaškrtnutý datum 22. května. O koncert v Letňanech je velký zájem. V tuto chvíli ale těžko odhadovat, jestli proběhne, případně kdo se postaví za mikrofon. 

Nejvíc lístků loni prodali AC/DC, ve výdělku je ale předčila Taylor Swift

AC/DC vznikli v roce 1973 a postupně se vypracovali mezi největší hvězdy světového hard rocku. Zatím poslední album Rock Or Burst vydali v roce 2014, v souvislosti s jeho turné už ale museli řešit jeden zádrhel: z vraždy obviněného bubeníka Phila Rudda totiž musel na poslední chvíli nahradit Chris Slade. Už v roce 2014 sestavu opustil zakládající člen Malcolm Young, který se je závislý na pečovatelské službě specializující se na demenci. 

AP, jm

zavřít