Před The Kooks zahrají v květnu v Praze Lake Malawi

Vydáno 03.04.2017 | autor: redakce

Britským The Kooks budou na pražském koncertu 26. května v Malé sportovní hale předskakovat Lake Malawi. Návštěvníci se tak mohou těšit na dvojitou porci indie pop rocku i nové písně obou formací.

Před The Kooks zahrají v květnu v Praze Lake Malawi Před The Kooks zahrají v květnu v Praze Lake Malawi

The Kooks právě oznámili vydání alba The Best...So Far. Jedenáct let od vydání první nahrávky Inside In/Inside Out přicházejí s výběrovou kompilací, s oficiálním datem vydání 19. května, obohacenou dvěma novými písněmi. Právě ty by měly zaznít i během pražského koncertu.

The Kooks zahrají v Praze v květnu i několik novinek z chystaného alba

Také Lake Malawi chystají na letošek pro své fanoušky příjemná překvapení. Energická čtveřice rozkročená mezi Českou republikou a Anglií momentálně pracuje na vydání alba Surrounded By Light. Desku, kterou nadělí fanouškům v prosinci tohoto roku, předznamená v nejbližších dnech i nový stejnojmenný singl a videoklip.

Albert Černý (Lake Malawi) interview: Už vím, jaký to je pocit, když tě semele vlna

Potvrzením je nejen předskokanství The Kooks, ale i dalším hvězdám jako Thirty Seconds to Mars, Mika, vystoupení na největších českých festivalech Colours of Ostrava a Rock for People nebo představení se naživo během zásadního festivalu The Great Escape v britském Brigtonu i v BBC London. Frontman Albert Černý, spolu s baskytaristou a klávesistou Jeronýmem Šubrtem, kytaristou Patrickem Karpentskim a bubeníkem Antonínem Hrabalem, vydali před dvěma lety debutové EP We Are Making Love Again pod producentským dohledem Matta Lawrence (Ellie Goulding, Adele, Mumford & Sons).

vložte odkaz, text nemažte

The Kooks se dali dohromady v roce 2004 v jihoanglickém Brightonu a prakticky okamžitě o nich bylo slyšet. Pouhé tři měsíce po založení kapely je ve své stáji přivítali Virgin Records, u kterých vyšlo debutové album Inside In/Inside Out (2006). Právě touto deskou se kapela s pompou prosadila v mainstreamu: v Británii se deska potáhla hned pětinásobnou platinou, v Irsku dvojnásobnou, platinový status získala i v Austrálii.

Toho samého roku stali nejlepší kapelou Velké Británie a Irska v MTV EuropeMusic Awards, následovala nominace v prestižních The Brit Awards. Druhé album Konk (2008) po vydání debutovalo na prvním místě britské hitparády a získalo nakonec zlatou desku, jeho následovník Junk of the Heart spatřil světlo světa o tři roky později a nejnovější album Listen vyšlo v roce 2014. 

tz, jm

Témata: The Kooks, Lake Malawi, koncerty

zavřít