Prince se dočká svého dokumentu, Pop Life prý bude v duchu oscarového snímku Amy

Vydáno 24.02.2017 | autor: redakce

Dokumenty o zesnulých hudebních hvězdách se v posledních letech staly poměrně žádaným filmovým žánrem. Stačí vzpomenout například na velmi úspěšné snímky o Kurtu Cobainovi či Amy Winehouse z roku 2015. Právě ve stylu Oscarem oceněného filmu Amy chtějí tvůrci pojmout i připravovaný film o funkovém králi Princeovi. 

Prince se dočká svého dokumentu, Pop Life prý bude v duchu oscarového snímku Amy Prince se dočká svého dokumentu, Pop Life prý bude v duchu oscarového snímku Amy

"V centru bude Princeova hudba a k tomu nabídneme velmi exkluzivní záběry, ponese se to trochu v duchu filmu Amy," přiblížil Vincent Maraval ze společnosti Wild Bunch, která film připravuje. "Pokusíme se vyjádřit kreativitu Prince a také ukážeme úseky jeho života, kdy zmizel z očí veřejnosti," láká. 

RETRO: 21 nocí Prince v Londýně: nezapomenutelný zážitek s nadpřirozeným Jehovistou

Snímek Pop Life prý nabídne cestu po New Yorku, Los Angeles i Paříži, prostor v něm dostanou fanoušci, příbuzní, přátelé, umělci, kteří Prince ovlivnili (například Stevie Wonder), i mladší interpreti, které naopak ovlivnil Prince. Na přípravě filmu pracují francouzsko-americký fotograf a umělecký režisér Mathieu Bitton a novinář a televizní producent Frédéric Bénudis. 

vložte odkaz, text nemažte

Film o Princeovi u nás v příštím roce uvede společnost Aerofilms.

Témata: Prince, Pop Life, funk, dokument, Amy

zavřít