Projekt Vesna, spojující hudbu a bohyně, založila Patricie. Písně psala na Berklee College of Music

Vydáno 05.04.2017 | autor: redakce

Vesna je hudební projekt, který sází na ženskou krásu a originalitu. Připomíná nám slovanské bohyně a návrat ke kořenům. Jeho zakladatelka, známá zpěvačka a textařka Patricie, založila Vesnu po spolupráci s kapelou Čechomor. A stejně jako Čechomor hledá inspiraci ve folklóru.

Projekt Vesna, spojující hudbu a bohyně, založila Patricie. Písně psala na Berklee College of Music Projekt Vesna, spojující hudbu a bohyně, založila Patricie. Písně psala na Berklee College of Music

Vesna je slovanská bohyně jara a zároveň první píseň, kterou Patricie pro tento projekt napsala. "Postupně začaly vznikat další písně, na kterých jsem pracovala hlavně na Berklee College of Music," říká éterická Patricie, stipendistka Strun podzimu roku 2016 a první Češka s magisterským titulem z této prestižní univerzity. Díky grantu z Berklee mohla kapela natočit čtyři skladby s Českým národním symfonickým orchestrem. Může tedy oslovit i fanoušky klasické hudby.

RECENZE: Patricie se stává idolem pro něžná pubertální srdíčka

"V čele kapely jsme čtyři ženy a každá z nás reprezentuje jednu bohyni," říká usměvavá flétnistka Andrea Šulcová, která momentálně studuje hudbu na jazzové univerzitě v Grazu. Dalšími představitelkami Vesny jsou talentovaná pianistka Tanita Yankova původem z Bulharska a houslistka Bára Šůstková, která je známá například díky spolupráci s Věrou Martinovou.

vložte odkaz, text nemažte

Tanita reprezentující bohyni jara se kromě hudby věnuje i výtvarnému umění: "Vesna není jen o muzice. Je to vlastně spíše multi-umělecký projekt." Na vizuální stránce kapela spolupracuje s módní návrhářkou Kamilou Vodochodskou, která k Vesně rovnou vytvořila vlastní módní kolekci. Houslistka Bára s pohledem podzimní bohyně, simultánně studuje na konzervatoři i na DAMU, a ujišťuje nás, že se máme na co těšit: "Momentálně jsme natáčeli první videoklip a chystáme také velký jarní křest."



Křest projektu Vesna proběhne 18. května v prestižní galerii Hauch a kromě hudby diváky čeká i tanec a multimediální show. Akce proběhne ve spolupráci s nadací Pomozte dětem a účast přislíbily zajímavé, nejen ženské osobnosti z oblasti společenské, kulturní i sportovní. Omezený počet vstupenek na tuto významnou hudební a společenskou událost je právě v prodeji v síti Ticketlive.

tz, jm

Témata: Vesna, Patricie, Čechomor

zavřít