Provokatér DJ Koze vystoupí v dubnu v Roxy

Vydáno 22.02.2017 | autor: redakce

Stefan Kozalla aka DJ Koze se do povědomí veřejnosti zapsal jako hudební provokatér a excentrista. Právě tyto vlastnosti a různorodost promítá i do svých setů, které jsou zajímavým mixem napříč žánry. Tuto jedinečnou osobnost německého i světového DJingu měli možnost slyšet fanoušci na festivalech jako je Melt!, Dekmantel nebo OFF. Majitel Pampa Records a producent, na jehož booking se čeká roky se představí poprvé i Praze - 7. 4. v Roxy. 

Provokatér DJ Koze vystoupí v dubnu v Roxy Provokatér DJ Koze vystoupí v dubnu v Roxy

V devadesátých letech se Stefan Kozalla věnoval hip hopu, byl členem úspěšné německé formace Fishmob a s jejich albem Power boural německé žebříčky. Stefan ochutnal úspěch, ale rozhodl se experimentovat s elektronickou hudbou. Tak vznikl DJ Koze který se proslavil i v legendárním hamburském triu International Pony. Jejich nezapomenutelný debut We Love Music si získal přízeň kritiků a dodnes se jejich živáky řadí mezi nejzábavnější vůbec právě díky vložené lásce hudbě v kombinaci s inteligentním humorem.

KALENDÁŘ AKCÍ: KAM VYRAZIT

Stefan je znám především jako excentrická osobnost hudební scény a tak už od jeho samotných začátků byl mezi lety 1999 - 2004 označován čtenáři trendsetterového magazínu SPEX jako DJ Of The Year. Neodmyslitelně je spjat také s labelem Kompakt, pod kterým vydal nespočet releasů. V roce 2010 založil s Marcusem Finkem vlastní label Pampa records, pod kterým vydal i svou skvěle hodnocenou desku Amygdala v roce 2013.

vložte odkaz, text nemažte

Jeho tvorba je různorodá stejně jako on sám - klidné a promyšlené remixy (Mano Le Tough - Energy Flow) střídají neuvěřitelně energické (Moderat - Bad Kingdom) a některé jeho releasy mají až ponurou undergroudovou atmosféru (Burn With Me). Ve svých setech se nebojí experimentovat a pohybuje se napříč žánry od ambientu a orientáních rytmů, přes lomené beaty k minimal house a hutnému technu. Jaký set představí Praze je záhadou, jasné ale je, že nesleví ze svých vysokých standardů.

tz, jm

Témata: DJ Koze, Roxy, koncerty, kluby

zavřít