Radiohead v červnu zahrají novou desku naživo

Vydáno 23.01.2016 | autor: Josef Martínek

Nová deska Radiohead patří nepochybně k nejočekávanějším titulům roku 2016. Kapela sice zatím žádné podrobnosti o své už deváté řadovce neprozradila, pořadatelé španělského festivalu Primavera ale ano. Konkrétně to, že už v červnu zazní naživo. 

Radiohead v červnu zahrají novou desku naživo Radiohead letos vydají nové album

Festival Primavera Sound proběhne ve španělské Barceloně od 2. do 4. června a láká na řadu hvězdných jmen, například Tame Impala, PJ Harvey, Sigur Rós, Ty Segall a řadu dalších. Jasným headlinerem ale budou právě Radiohead. Ti mají podle organizátorů prezentovat svou zbrusu novou desku. Je tedy docela pravděpodobné, že tou dobou už budou novinka na světě.

VIDEO: Courtney Love si zazpívala Creep od Radiohead. Jak to dopadlo?

Že se Radiohead znovu naplno ponořili do nahrávacího procesu, nedávno naznačilo zveřejnění nové písně. Šlo o jejich verzi titulní skladby k loňské bondovce Spectre, kterou ale tvůrci nakonec odmítli a dali přednost Samu Smithovi. Kapela věnovala song fanouškům k Vánocům. 

Naposledy se Radiohead studiově představili před 5 lety deskou King Of The Limbs. Předloni ale sólovým materiálem překvapil frontman Thom Yorke, který album Tomorrows Modern Boxes vydal výlučně elektronickou cestou.

Billboard, jm

zavřít