Red Hot Chili Peppers pracují na novém albu s Johnem Frusciantem

Vydáno 12.01.2020 | autor: redakce

Fanoušci Red Hot Chili Peppers dost oslavovali zprávu, že se do kapely vrátil kytarista John Frusciante, který s nimi bude vystupovat na koncertech. Radovat se mohou znovu, protože s nimi očividně pracuje i na novém albu.

Red Hot Chili Peppers pracují na novém albu s Johnem Frusciantem Red Hot Chili Peppers pracují na novém albu s Johnem Frusciantem

Informaci potvrdil bubeník kapely, Chad Smith. "John je zpátky v kapele a všichni to vědí," řekl v rozhovoru pro časopis Rolling Stone. "Máme z toho děsnou radost. Zatím máme domluvené jen festivaly v roce 2020. Teď se budeme soustředit na nové songy a na napsání nového alba. Moc se na to těšíme."

Red Hot Chili Peppers hlásí velký návrat. Znovu s nimi bude hrát kytarista John Frusciante

Když se ho zeptali, zda to znamená, že již začali pracovat na novém albu, odpověděl: "Ano, ale to je všechno, co zatím můžu říct."

John Frusciante je kytarista, který byl s Red Hot Chili Peppers velmi dlouhou dobu. Hrál s nimi mezi lety 1988 až 1992 a pak znovu mezi lety 1998 až 2009. Při jeho posledním odchodu přebral kytaru v kapele Josh Klinghoffer, který se s nimi podílel na albech I'm With You (2011) a The Getaway (2016).

Red Hot Chili Peppers mají zatím v koncertním programu na příští rok několik amerických hudebních festivalů, z Evropy se objeví v italském Firenze Rocks a na nizozemském Pinkpop festivalu.

Text: ah

Témata: Red Hot Chili Peppers, John Frusciante, album

zavřít