Rock Meets Classic míří do Česka, v O2 Areně uvidíme hudebníky ze Status Quo, Gotthard či Supertramp

Vydáno 04.01.2018 | autor: admin

Světově úspěšná show Rock Meets Classic se 12. dubna představí v pražské O2 aréně.  Unikátní koncert, který spojuje rockovou kapelu a symfonický orchestr, přiveze do České republiky hned několik hvězd rockové scény. Fanoušci se mohou těšit na Francise Rossiho ze Status Quo, členy skupin Gotthard, Supertramp, The Hooters nebo Michaela Sadlera z kanadské formace Saga. Vstupenky na koncert, který navštívilo už přes půl milionu fanoušků, jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Rock Meets Classic míří do Česka, v O2 Areně uvidíme hudebníky ze Status Quo, Gotthard či Supertramp Největší hvězdou Rock meets classic v Praze bude frontman Status Quo Francis Rossi

Spojení rockové superkapely a plnohodnotného symfonického orchestru nabízí rocková show Rock meets Classic. Ta již devět let putuje především po evropských podiích a poprvé přijede také do České republiky. V minulosti byli součástí tohoto rockového kolosu takové osobnosti jako Ian Gillan z Deep Purple, Alice Cooper a Don Felder z Eagles, Steve Lukather z Toto nebo Joey Tempster z Europe. V roce 2018 se show vrací s neméně zvučnými jmény rockové scény. Fanoušci uvidí strhující koncert té nejvytříbenější rockové hudby.

 

Francis Rossi ze skupiny Status Quo

Francis Rossi je zakládajícím členem, zpěvákem a kytaristou legendárních Status Quo.  Tuto britskou skupinu není nutno tuzemským fanouškům dlouze představovat. Málokdo nezná jejich zásadní hity jako In The Army Now, Down Down nebo Rockin All Over The World. Status Quo patří mezi nejznámější rockové skupiny světa. Během svého působení stihli vydat třicet studiových alb, sto singlů a prodat více než stodvacet tisíc desek. Francis Rossi v rámci show Rock Meets Classic 2018 představí společně s ostatními speciální set Status Quo The Best Of.

 

LIVE: Pětadvacátou Benátskou! završili Status Quo, Rybičky 48 i ohňostroj

Leo Leoni a Nic Maeder z Gotthard

Kytarista a zpěvák ze švýcarské kapely Gotthard přijedou do Prahy představit svoje pojetí hard rocku. Kapela vznikla na počátku devadesátých let a patří mezi nejúspěšnější evropské rockové bandy vůbec. Prodala více než dva miliony desek. V soundu jejich tvorby lze najít ovlivnění Led Zeppelin nebo  AC/DC.

Leo Leoni a Nic Maeder z Gotthard

 

John Helliwell a Jesse Siebenberg ze Supertramp

Americká skupina Supertramp vstoupila do povědomí fanoušků ihned po svém nástupu na scénu, v roce 1979. Singl Breakfast in America se stal světovým hitem a patří do skupiny písní, o kterých se dá říct, že jsou evergreeny. To ovšem lze bez nadsázky tvrdit i o dalších hitech jako It’s Raining Again, Logical Song nebo Give a Little Bit. Za svou kariéru prodali více než šedesát milionů alb a mají za sebou vyprodané tour po stadionech. Na pražský koncert přijede saxofonista kapely John Helliwel a zpěvák Jesse Siebenberg.

Helloween otřásli Prahou, přijeli s nimi i Gotthard
 

Eric Bazilian z The Hooters

Do Prahy dorazí také srdce a hlavní zpěvák americké legendy The Hooters. Skupina z Philadelphie patří mezi zlaté dědictví světového rocku. Písně jako Johnny BAnd We Danced nebo All You Zombies, znají fanoušci po celém světě. Skupina aktivně působí již od roku 1980 a ve své tvorbě mísí prvky klasického rocku, ska i reggae.  Eric Bazilian úspěšně skládal pro ostatní veličiny světové hudby jako jsou Bon Jovi, Cyndi Lauper, Patty Smith, Robbie Williams nebo Billy Idol.


Eric Bazilian z The Hooters

 

Michael Sadler ze skupiny Saga

Michael Sadler je zpěvák a multiinstrumentalista kanadské rockové legendy Saga. Ta vznikla v roce 1977 v Quebeku a od té doby se stala pojmem pro fanoušky artrocku či progresivního rocku. Poslední velké turné (a dlužno dodat že vyprodané) absolvovala Saga v roce 2017, a poté se Sadler rozhodl pokračovat sólově…


Vstupenky na koncert Rock Meets Classic 2018, který v rámci evropské tour zastaví také v Praze, jsou k dispozici v síti Ticketportal.

TZ, foto JVS

zavřít