Rockeři, těšte se! Škwor, Arakain, Dymytry či Walda Gang v čele 6. ročníku The Legends Rock Festu

Vydáno 02.11.2016 | autor: Nicola Bernard

Neuběhlo ani půl roku od posledních Legend v Hořicích, a už je tu lákavý program na příští ročník. V roli headlinerů se představí Škwor po boku s Arakainem, nebudou chybět již tradiční účastníci festivalu Dymytry, Komunál, Doga. A co by to bylo za festival, kdyby chyběla kapela Walda Gang. To je jen malé shrnutí toho všeho, co nás na severském klání opět čeká!

Rockeři, těšte se! Škwor, Arakain, Dymytry či Walda Gang v čele 6. ročníku The Legends Rock Festu Rockeři, těšte se! Škwor, Arakain, Dymytry či Walda Gang v čele 6. ročníku The Legends Rock Festu

Máme pro vás, rockery, rockerky a rockerčata opět pozvání přijít si užít šestý ročník tohoto jedinečného festivalu The Legends Rock Fest ve dnech 21.- 22.7. 2017. Co Vás vlastně kromě rocko-metalového nářezu v Hořicích čeká? To si můžete přečíst nejen tady v článku, ale i v recenzi přiložené níže, kterou jsem napsala ihned po festivalové sezóně;

... -> Nejúspěšnější a u mě nejlepší festival sezóny? Jednoznačně The Legends Rockfest v Hořicích! <- ...

Zdeněk Lhota & Nicola Bernard

Můžete si naplánovat rockově strávený červencový víkend v příjemném prostředí a se skvělou muzikou. Každý z vás, kdo na festival jezdí, nebo přijede úplně poprvé, bude stoprocentně potěšen. Pro celý organizační tým a hlavního pořadatele Zdeňka Lhotu je totiž tento festival srdeční záležitostí. Aby byl další ročník Legend rocku co nejvíc zajímavý, mají pro Vás připravený program, kdy se zde během pátku a soboty odehraje patnáct skvělých koncertních klání těch nejoblíbenějších kapel. Co si o kapelách myslí Protheus z Dymytry, nebo Vláďa Šafránek z Walda Gangu?

,,Pro mě je festival „Legends Rock Fest“ v Hořicích fakt chuťovka! S Dymytry objedeme za letní sezonu spoustu akcí po celé ČR a na Slovensku a musím říct, že festivalů takhle suprově postavených je fakt jen pár. Počínaje krásným místem konání, přes super aparát, keťas, výběr kapel až po celkově pohodovou atmosféru, je tenhle fest fakt zážitek! Navíc jsme už třikrát v řadě zvítězili v hlasování diváků, což pro nás znamená úplně nejvíc. Letos už asi dáme šanci vyhrát někomu jinému (kecám, zase chceme vyhrát :D :D). Moc se do Hořic těším i v roce 2017!" prozrazuje frontman kapely Dymytry, Jan ,,Protheus" Macků.

,,Ačkoliv jsme letos měli příležitost si na oblíbeném festivalu zahrát, souhry okolností nám bohužel nepřály. Už jenom proto se těšíme, až si zopakujeme supr fesťák s ještě suprovějším zázemím jak pro diváky, tak pro kapely. Jo a taky se těšíme, až opět vyskočíme na nějakou ze třech beden. Ne kecám, těším se, až nevyhrajeme. A nebo ne. Těším se, že pořádně naflákáme ostatním kapelám prdel!!! (smích)," dodává s vtipem frontman Walda Gangu, Vláďa Šafránek.

Součástí programu bude již tradiční "víčková soutěž" o divácky nejúspěšnější kapelu. Diváci hlasují pomocí víček nebo kuliček a vítězná kapela získává originální sošku se symbolem festivalu. Jak jsem již psala výš, třikrát po sobě obhájila své prvenství psy-coreová metalová pětice - Dymytry. Samozřejmě nebudou chybět autogramiády a doprovodný program s řadou dalších diváckých soutěží o zajímavé hodnotné ceny.

Opět musíme připomenout, že je zde hned vedle areálu, kde se festival koná, možnost například navštívit Masarykovu věž samostatnosti. Z ní je úžasný výhled a rázem budete mít celé Podkrkonoší jako na dlani. Pak určitě potěší i blízkost koupaliště, vybudovaná cyklostezka či řada možností pro pěší turistiku. Z méně vzdálených míst stojí za zmínku třeba ZOO Dvůr Králové n. Labem, nově otevřený zábavný Fajnpark pro malé i velké v Chlumci nad Cidlinou, Les Království (nejkrásnější přehrada v Čechách), Zvičina (vyhlídkový kopec, Raisova chata), rodný domek K. J. Erbena v Miletíně, Prachovské skály nebo třeba Český ráj.

Výlet za muzikou vám zpříjemní i možnosti spojené s ubytováním. Obrovskou předností je blízkost hned několika kempů s veškerým sociálním zázemím. Ubytovací kapacity poskytují pestrý výběr a také sociální a dopravní zázemí. Pro parkování a stanování je připravena téměř neomezená plocha. Ke spokojenosti návštěvníků bude v areálu stejně, jako při předchozích ročnících zajištěno občerstvení, další stánkový prodej a služby. Festival, podle slov návštěvníků z předchozích ročníků, má kouzlo neopakovatelné přátelské atmosféry a domácí pohody se skvělou muzikou. A teď už ke kapelám.

Už nyní se můžete těšit na kapely ŠKWOR a Arakain, kteří jsou zároveň headlinery celého festivalu. Arakain jsme na Legendách navíc mohli vidět i letos stejně tak, jako další účastníky - Dymytry. Obhájí si své prvenství v soutěžní anketě "Divácky nejoblíbenější kapela" i příští rok? Chybět nemůžou ani Walda Gang, Krucipüsk, Doga, Traktor, Vilém Čok, Komunál, Hlahol i Rimortis. Ty doplní vítězové polské eliminace The Snuff po boku se Salieri, Anarchia a Atlantis.

Text: Nicola Bernard, foto: Nicola Bernard, Honza Švanda

Témata: The Legends Rock Fest, Škwor, Arakain, Dymytry, Walda Gang, Komunál, rock, metal

zavřít