Rocková opera Vymítač a kapela XIII. století zavítají do plzeňské Šeříkovky

Vydáno 30.01.2019 | autor: Nicola Bernard

Na začátku února ucítíme v KD Šeříková v Plzni závan tajemna. Nejdříve sem hned první den v měsíci zavítá soubor RockOpera Praha, který představí svou novou rockovou operu Vymítač. O den později vystoupí gothic-rocková kapela XIII. století.

Rocková opera Vymítač a kapela XIII. století zavítají do plzeňské Šeříkovky Rocková opera Vymítač a XIII. století zavítají pospolu do plzeňské Šeříkovky

Divadelně-hudební soubor RockOpera Praha poprvé ve své historii vyjíždí na turné po naší republice. Zavítá pouze do čtyř měst ČR a KD Šeříková v Plzni bude jejich první zastávkou. Odehrají zde kompletní představení Vymítače jako na divadle. Toto nejnovější dílo je jednou z hudebně nejtvrdších her, kterou má soubor v repertoáru, a zároveň jeho první hrou s hororovým námětem. Spojení metalu, vlivů Carla Orffa a hororového příběhu zaručuje, že se budeme krásně bát. Přidanou hodnotou je prostor pro diváky na stání jako při rockovém koncertě, nikoli na sezení jako v divadle.

SOUTĚŽ: RockOpera v Plzni

 

Děj Vymítače je inspirován pověstí o kostele sv. Máří Magdalény ve Velharticích a přilehlém hřbitově. Zde prý jeden voják z pomsty přivolal zlé síly na dívku, která stále oplakávala svého zemřelého milého a jeho samotného odmítala. Jak nešťastné mladé ženě pomoci? Bude potřeba Vymítače! Hlavní roli ztvární Kamil Střihavka a Žántí, v dalších rolích se objeví Honza Toužimský, Viktor Dyk, Pavla Forest, Helena Kubelková a další. Vymítač nabídne i pozoruhodnou vizuální podívanou - velkou světelnou, akrobatickou a pohybovou show. 



Sotva stačí zmizet temné síly pod rukama Vymítače, už bude v KD Šeříková zase vládnout rock s příchutí tajemna a dávných časů. Na Hromnice zahraje v Plzni gothic-rocková kapela XIII. století. Vznikla z punkové kapely HNF (Hrdinové nové fronty) a za téměř třicet let své existence vydala deset řadových alb. V jejím čele stojí Petr Štěpán, jenž má v hudbě široký záběr - kromě působení v kapele skládá například scénickou hudbu.

Text: Nicola Bernard, tz

Témata: RockOpera, Kamil Střihavka, Žántí

zavřít