Rockový festival jen pro ženy: Ve Švédsku zakážou mužům vstup, aby se naučili chovat

Vydáno 08.07.2017 | autor: redakce

Také žijete v dogmatu, že rockové festivaly jsou hlavně pro tvrdé chlapy? Švédská rozhlasová moderátorka Emma Knyckare se rozhodla vás vyvést z omylu. Na příští rok totiž chystá festival jen pro něžnější pohlaví. 

Rockový festival jen pro ženy: Ve Švédsku zakážou mužům vstup, aby se naučili chovat Rockový festival jen pro ženy: Ve Švédsku zakážou mužům vstup, aby se naučili chovat

Její nápad nepřišel jen tak z čistého nebe, reaguje totiž na oznámení, že největší švédský festival Bråvalla se v roce 2018 neuskuteční. Důvodem je policejní zpráva, která odhalila, že během letošního ročníku došlo ke čtyřem znásilněním a dalším třiadvaceti sexuálním útokům. 

FESTIVALY 2017: NEJVĚTŠÍ PŘEHLED LETNÍCH OPEN AIRŮ NA ČESKÉM INTERNETU

To Knyckare pořádně namíchlo, a tak na Twitter napsala: "Co byste řekly, kdybychom daly dohromady opravdu cool festival, kde by měly přístup jen ženy, dokud se všichni lidé nenaučí, jak se mají chovat?"

A protože se setkala s kladnými reakcemi, vzápětí oznámila, že už dává dohromady tým organizátorů a první "ženský" festival příští rok skutečně proběhne. 

Témata: Emma Knyckare, festivaly, ženský festival

zavřít