Rolling Stones pracují na novém albu. Půjde o jejich první autorské novinky od roku 2005

Vydáno 27.07.2017 | autor: redakce

Loňské album bluesových coververzí Blue & Lonesome Rolling Stones navnadilo, aby se znovu zavřeli do studia. Tentokrát by však mělo jít o regulérní řadovku, první od A Bigger Bang z roku 2005. 

Rolling Stones pracují na novém albu. Půjde o jejich první autorské novinky od roku 2005 Rolling Stones pracují na novém albu. Půjde o jejich první autorské novinky od roku 2005

Informaci, že Rolling Stones chystají nové album, potvrdil kytarista Keith Richards. "Máme nějaký nový materiál a přemýšlíme, kde vzít další," uvedl. Zároveň dodal, že kapelu povzbudilo přijetí loňské nahrávky Blue & Lonesome. "Bylo to něco, co jsme si mysleli, že musíme udělat, ale nečekali jsme od toho žádné velké ohlasy," podotkl. Album se však poté dostalo na 1. místo britské hitparády, což se "Stounům" povedlo poprvé od roku 1994. 

RECENZE: Rolling Stones mohli s bluesovým albem přijít už dávno

Nedávno vzbudila rozruch fotografie, kterou umístil britský producent Skepta na svůj Instagram. Byl na ní ve studiu s Mickem Jaggerem, proto se spekulovalo, že tato ikona žánru grime ovlivní zvuk nových písní. Richards však říká, že k velké zvukové změně v případě Rolling Stones nedojde. 

vložte odkaz, text nemažte

V září vyrazí kapela na evropské turné, čeští fanoušci se však jedné z nejikoničtějších formací současnosti u nás nedočkají. Mají ale možnost vyrazit do sousedních zemí, Rolling Stones se totiž zastaví i v Německu nebo Rakousku.

Témata: Rolling Stones, Keith Richards, Mick Jagger

zavřít