Roxette zrušili turné a ukončili koncertní činnost, zpěvačku Marii Fredriksson trápí zdraví

Vydáno 19.04.2016 | autor: Josef Martínek

Fanoušci Roxette už švédské duo na pódiu společně nejspíš neuvidí. Zpěvačka Marie Fredriksson se už nějakou dobu potýká s vážnými zdravotními problémy a lékaři jí nyní doporučili, aby už nekoncertovala. Chystané turné k třicátému výročí skupiny je proto zrušeno. 

Roxette zrušili turné a ukončili koncertní činnost, zpěvačku Marii Fredriksson trápí zdraví Roxette loni naplnili pražskou O2 arenu, nyní je ale s koncerty konec. Foto: Jana Zvolánková

Roxette měli na turné vyrazit v rámci propagace nové desky Good Karma, která vychází 3. června. Také chtěli oslavit 30 let na scéně. "Bylo to úžasných třicet let! Necítím nic jiného než radost a štěstí, když se kouknu do minulosti na světová turné Roxette. Všechny ty koncerty a vzpomínky za ta léta budou navždy součástí mého života," uvedla Marie Fredriksson. 

LIVE: Prověřené hity zachránily Roxette před debaklem

"Obzvláště jsem hrdá a vděčná, že jsem se po těžké nemoci mohla v roce 2009 vrátit zpět a byla schopná s Roxette ještě párkrát obletět celý svět. Bohužel, dny mého koncertování jsou u konce a já bych této příležitosti chtěla využít k poděkování našim úžasným fanouškům, kteří nás doprovázeli na této dlouhé a klikaté cestě," dodává.

vložte odkaz, text nemažte

Roxette měli mimo jiných zemí vystoupit i na Slovensku, poslední červnový den byl v plánu koncert v Bratislavě. V České republice se duo, které slavilo velké úspěchy zejména v 80. a 90. letech, naposledy představilo loni a někteří fanoušci už tehdy kritizovali, že nemocná Fredriksson při vystoupení sedí. 

Jedinou útěchou je fanouškům nové album s pozitivním názvem Good Karma. Jeho první singl si můžete přehrát níže. 

jm, foto: Jana Zvolánková

zavřít