Skupina zakázanÝovoce byla prý okradena jedním ze členů kapely

Vydáno 03.01.2016 | autor: redakce

O tom, že muzikantům lze ukrást nejen písně nebo nástroje z dodávky, se přesvědčila kapela zakázanÝovoce. Skupinu totiž podle vyjádření většiny členů téměř o vše včetně společného technického vybavení okradl její člen - baskytarista Jarda "Yaris" Sládeček.

Skupina zakázanÝovoce byla prý okradena jedním ze členů kapely zakázanÝovoce bylo okradeno členem kapely

V průběhu podzimního turné k deseti letům si měl bez vědomí kohokoliv z kapely podat žádost na zaregistrování názvu zakázanÝovoce na Úřadu pro průmyslové vlastnictví. Po posledním prosincovém koncertu v noci z 20. na 21. prosince si údajně pro zbytek kapely připravil "vánoční dárek" v podobě nabourání se do mailů a profilů svých dosavadních spoluhráčů a přivlastnil si i kapelní profil na Facebooku se 44 000 fanoušky, Instagramu a Gmailu, pod který spadá i YouTube kanál s několika miliony přehrání oficiálních videoklipů. Následující den pak odvezl ze zkušebny všechny společné věci formace včetně nějakých soukromých v hodnotě cca 50 000 Kč.

Vypjatá situace ve skupině zakázanÝovoce: Spory vyvolával Láska, vrátím kapele původní směr, říká Yaris Sládeček

"Celé je to dost komické, protože správcem fanpage na Facebooku jsem od jejího začátku, tedy cca 6,5 roku já. Stejně tak tomu je u YouTube," poznamenává zpěvák Jan "Pišto" Kinšt. Bubeník František Jeništa dodává: "K pousmání je i prohlášení, které p. Sládeček podepsal na Úřadu pro průmyslové vlastnictví, že je jediným, kdo má právo na značku zakázanÝovoce."

Jak rockeři oslavovali příchod nového ro(c)ku? Vyzpovídali jsme Rybičky 48, Arakain, Dymytry, Harlej, Walda Gang a další

"Našemu teď už bývalému basistovi jsme dali do 31. 12. 2015 možnost zjednat nápravu a uvést vše do pořádku. Jelikož se tak nestalo, podnikneme právní kroky vedoucí k navrácení všech odcizených věcí včetně podání rozporu o duševní vlastnictví našeho názvu a zvažujeme i podání trestního oznámení za vykradení zkušebny," uvádí k chystaným krokům svorně celá kapela, která jinak zůstává beze změny včetně celého realizačního týmu. "zakázanÝovoce nikdy nebyla kapelou o jednom člověku, proto z pozice většiny pokračujeme dále. Žádost o ochranou známku je zatím pouze podaná, nikoliv schválená, proto ani název není nutno měnit."


"Tímto vyzýváme naše fanoušky, aby nás podpořili a dali svému okolí vědět, že komunikační kanály naší skupiny zakázanÝovoce nejsou v současné době pod naším správcovstvím. Pokud chcete jako dřív aktuálně vědět, co děláme a co chystáme a které koncerty skutečně odehrajeme my a které náš případný revival."

Skupina pro tento účel tedy založila novou fanpage; ukradenÝovoce.

 tz

zavřít