Soundtrack Poděbrady uvede českou koncertní premiéru We Will Rock You a Amadeus LIVE

Vydáno 24.05.2019 | autor: redakce

Festival nabídne premiéru muzikálové senzace s největšími hity skupiny Queen We Will Rock You, ale také unikátní představení Amadeus LIVE, které během své premiéry před necelými třemi lety vyprodalo dvakrát prestižní Royal Albert Hall v Londýně a o měsíc později dvakrát Kongresové centrum v Praze. Bude mít festivalovou premiéru.

Soundtrack Poděbrady uvede českou koncertní premiéru We Will Rock You a Amadeus LIVE Soundtrack Poděbrady uvede českou koncertní premiéru We Will Rock You a Amadeus LIVE

Proslulý velkofilm Amadeus vznikl jako adaptace divadelní hry před časem zesnulého Petera Shaffera. Strhující příběh osudového střetu geniality s průměrností se natáčel před 35 lety v Praze a podílelo se na něm množství českých filmových tvůrců i herců. Dokonalá kamera Miroslava Ondříčka, fantastické kostýmy Theodora Pištěka ml. i krása pražských paláců, divadel a uliček propůjčily filmu nesmazatelnou atmosféru.

„Miloš Forman dokázal s Mozartovou pomocí zprostředkovat dnešnímu divákovi prožitek ze špičkové klasické hudby. A právě projekt Amadeus LIVE, který uvedeme v Poděbradech, dokáže prožitek posunout ještě dále,“ říká Karla Sluková, dramaturgyně festivalu a dodává, že na pódiu v nově rekonstruované koncertní hale s dřevěnou podlahou, elevací a vynikajícím zvukem bude během představení celkem 89 hudebníků – 52 členů Filharmonie Hradec Králové s dirigent Ernstem van Tielem a 36 sboristů Kühnova smíšeného sboru.

Soundtrack Poděbrady: Ondřej Soukup představil hudbu z filmů Tmavomodrý svět, Kolja nebo Akumulátor

Film Amadeus vypráví příběh vídeňského dvorního skladatele Antonia Salieriho, kterého spaluje závist, když zjišťuje, že božské hudební dary, po kterých celý život toužil, byly uděleny bláznivému, vulgárnímu a nepoctivému mladému skladateli Mozartovi. Salieriho závist jej dohání až k tomu, že se intrikami snaží svého protivníka zbavit.

Miloš Forman měl také vztah k lázeňskému městu Poděbrady, kde se festival SOUNDTRACK odehrává. Navštěvoval zde internátní školu. Tam se mimochodem seznámil i s Václavem Havlem.

Soundtrack Poděbrady potěšili Eric Serra, David Koller i Vivaldianno

Poslední festivalový den čeká návštěvníky světová rocková muzikálová senzace s největšími hity skupiny Queen v podání předních českých muzikálových a rockových zpěváků. Posluchači v Poděbradech budou první v Česku, kteří uslyší českou verzi We Will Rock You s legendárními hity jako Radio GA-GA, I Want to Break Free, We Will Rock You, Under Pressure, I Want It All, Who Wants To Live Forever, Another Bites The Dust, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody nebo Somebody To Love v českých verzích za doprovodu sedmičlenné profesionální kapely. We Will Rock You dosud vidělo ve 28 zemí více než 20 miliónů diváků.

Po předchozích úspěšných ročnících festival proběhne ve dnech 29.8. - 1.9. 2019.

www.soundtrackfestival.cz
Facebook
Instagram
Youtube

Text: TZ

Témata: Soundtrack Poděbrady, Amadeus, Queen, We Will Rock You, festival

zavřít