Stále stejní Slavíci: Karel Gott, Lucie Bílá, Kabát. Dvě ceny má Ortel

Vydáno 26.11.2016 | autor: redakce

Anketu Český slavík opět ovládli každoroční vítězové. Karel Gott mezi zpěváky, Lucie Bílá v kategorii zpěvaček a Kabát ve skupinách. Absolutního slavíka obdržel Gott, za něhož převzala ceny dcera Charlotte Ella. Opět bodoval i kontroverzní Tomáš Ortel. Vyhlášení výsledků proběhlo v pražském Hudebním divadle Karlín.

Stále stejní Slavíci: Karel Gott, Lucie Bílá, Kabát. Dvě ceny má Ortel Ortel získal druhé místo ve zpěvácích i ve skupinách

Karel Gott si do vitríny může přidat už svého 41. zlatého Slavíka. V letošním roce sice téměř nevystupoval, protože má za sebou léčbu rakoviny, ale fanoušci na něj opět nezapomněli. Ceny si osobně nepřevzal, je prý v nemocnici se zády. Na druhé místo z loňského třetího postoupil Tomáš Ortel, třetí skončil Michal David. 

ROCKBLOG: Český slavík = anketa popularity zpívajících celebrit a obskurností. Chybí už jen Olivie Žižková

Ze skupin dostala opět nejvíce hlasů teplická kapela Kabát, už pojedenácté. Stejně jako loni si pro stříbro došel diskutovaný Ortel, diváci však pískali. Bronz získali Chinaski. Nejméně vzrušivá byla tradičně kategorie zpěvaček. Lucie Bílá vyhrála podevatenácté, Lucie Vondráčková byla podeváté střbrná. Třetí místo z minulých let obhájila Ewa Farna.

Slavíkem bez hranic jsou, opět jako každý rok, košičtí No Name, nejlepší písní zvolili posluchači rádia Impuls Země vstává od Karla Gotta. Cenu pro nejstreamovanější skladbu roku získal Ben Cristovao se songem ASIO. Objevem roku se stal Pekař, který v děkovné řeči prohlásil, že v anketě jsou i lidé, kteř by tam podle něj být neměli. Hvězdou internetu je Porty.

Během ceremoniálu vystoupili Kabát, Lucie Bílá, Miro Žbirka a Marika Gombitová, Jelen, Slza, Sebastian, Pavel Callta, Ewa Farna, Marek Ztracený a další.

Výsledky Českého slavíka:

Zpěvák roku:
1. Karel Gott
2. Tomáš Ortel
3. Michal David

Zpěvačka roku:
1. Lucie Bílá
2. Lucie Vondráčková
3. Ewa Farna

Skupina roku:
1. Kabát
2. Ortel
3. Chinaski

Objev roku: Pekař
Hvězda internetu: Porty
Slavík bez hranic: No Name
Nejoblíbenější píseň: Karel Gott - Země vstává
Nejstreamovanější píseň: Ben Cristovao - ASIO

Témata: Český slavík, Karel Gott, Lucie Bílá, Kabát, Ortel, Lucie Vondráčková, ChinaskiPekař, Ben Cristovao

zavřít