Struny podzimu vstupují do své třetí dekády. Vystoupí Herbie Hancock, Richard Galliano nebo Bang On A Can

Vydáno 25.05.2017 | autor: redakce

Festival Struny podzimu se vrací. Po roční přestávce s řadou novinek, ale zároveň s pokračujícím důrazem na "novátorskou tradici" zosobněnou zakladatelem festivalu Markem Vrabcem, který se přesunul do pozice prezidenta festivalu. Akce proběhne od 20. října do 9. listopadu. 

Struny podzimu vstupují do své třetí dekády. Vystoupí Herbie Hancock, Richard Galliano nebo Bang On A Can Herbie Hancock bude jednou z hlavních hvězd Strun podzimu

"Struny podzimu vstupují do své třetí dekády a s ní zároveň do nové éry. V prvních letech jsme měli s kolegou Martinem Pechancem tu čest připravovat festival v prostorách Pražského hradu, následovalo 15 krásných let v podhradí s Danou Syrovou. Jsem rád, že po roční přestávce mohu představit nový tým a novou uměleckou radu festivalu, kteří jsou pro mě zárukou toho, že Struny podzimu budou i nadále jedním z nejinovativnějších hudebních festivalů," říká Vrabec. Zároveň zdůrazňuje, že posláním festivalu zůstává poskytování unikátních uměleckých zážitků, obohacování české kulturní scény a rozšiřování obzorů publika.

FOTOREPORT: Zara McFarlane rozezněla Struny podzimu svým osobitým jazzem

"Program stejně jako v předchozích ročnících nabídne vybraný mix jazzu, klasiky, tradice i experimentu. K prověřenému základu jsme však přimíchali esence country, hip hopu, irského folku i moravského folklóru," říká nový programový ředitel Vilém Spilka, který již stejnou roli zastává na spřáteleném festivalu JazzFestBrno. Vedle něj usedl v umělecké radě Guy Borg, který již dříve u Strun podzimu působil jako manažer uměleckého plánování, a Petr Ostrouchov, respektovaný hudebník, skladatel, vydavatel a producent.

vložte odkaz, text nemažte

Na 21. ročníku Strun podzimu se tak od 20. října do 9. listopadu na celkem deseti koncertech představí legendární skladatel a pianista Herbie Hancock, virtuos akordeonu a bandoneonu Richard Galliano, kultovní ansámbl Bang On A Can, multižánrová irsko-americká kapela The Gloaming, hiphopové duo Shabazz Palaces, jazzový pianista Jason Moran, neotřelí folkaři z Nashvillu Lambchop či Ralph Towner - umělec, jehož jméno je synonymem pro dvanáctistrunnou kytaru.

Festival představí také zhudebněné Shakespearovy sonety v podání Gavina Bryarse či čerstvého držitele ceny Anděl v kategorii world music Jiřího Slavíka s autorským projektem Mateřština ve festivalové premiéře. Vstupenky na koncerty jsou v prodeji na webu Strunypodzimu.cz a v běžných předprodejích.

tz, jm

Témata: Struny podzimu, Herbie Hancock, Richard Galliano, Bang On A Can

zavřít