Suzanne Vega se vrací do České republiky, vystoupí v Pardubicích a Zlíně

Vydáno 14.04.2016 | autor: redakce

Suzanne Vega patří mezi přední osobnosti hudební scény již od začátku roku 1980, kdy vystupovala v newyorských klubech v Greenwich Village jen s akustickou kytarou a zpívala vlastní folkové písničky. Od vydání svého debutového, kritikou velmi dobře přijatého alba a především druhého alba s dvěma velkými hity vyprodává sály po celém světě. Čeští fanoušci ji mohou vidět 4. června v Pardubicích a o den později ve Zlíně. 

Suzanne Vega se vrací do České republiky, vystoupí v Pardubicích a Zlíně Suzanne Vega se do České republiky vrací pravidelně

Její koncerty nepostrádají emocionální náboj a naléhavost, což potvrdila mnohokrát i před českým publikem. Suzanne Vega se do České republiky pravidelně vrací, naposledy zde vystoupila v roce 2015. Její ranou kariéru ovlivnili umělci jako Bob Dylan, Leonard Cohen nebo Joni Mitchell. Svou šarmantní neokázalostí a výjimečným citem pro vykreslení příběhů velkoměsta a poetiky ulice Suzanne Vega získala přízeň publika na obou stranách oceánu.

Suzanne Vega přivezla do Plzně své hity

V roce 1987 se zrodil její první hit Luka z velmi úspěšného druhého alba Solitude Standing. Na začátku devadesátých let pak svět obletěl další obrovský hit Tom's Diner - remix skladby ze stejného alba v podání britských DNA, který původně vznikl jako bootleg bez svolení autorky. K dnešnímu dni pak Suzanne Vega vydala osm studiových alb, poslední deska Tales From The Realm Of The Queen Of Pentacles vyšla v roce 2014.

vložte odkaz, text nemažte

Suzanne Vega aktivně spolupracuje s Amnesty International, účinkuje pravidelně na charitativních akcích a pořádá nejrůznější dobročinné koncerty. Startovním momentem k těmto aktivitám byla skladba Luka, která je napsána z pohledu zneužívané dětské oběti. I díky těmto aktivitám ji pojilo dlouholeté přátelství s Václavem Havlem.

V Pardubicíh vystoupí Vega 4. června v Porter Areně, ve Zlíně ji o den později bude hostit tamní Kongresové centrum. Vstupenky seženete v síti Ticketpro, cena pro Pardubice je stanovena na 690 Kč (v den koncert budou o 200 Kč dražší), Zlín má rozpětí 990 - 1 390 kč. 

tz, jm

zavřít