Sziget ohlašuje další jména: Kasabian, Clean Bandit, Billy Talent nebo Interpol

Vydáno 27.01.2017 | autor: redakce

Festival Sziget, který získal v lednu prestižní cenu EFA v kategorii Artist's Favourite Festival, rozšiřuje svůj program o dalších osmnáct jmen. Jubilejní pětadvacátý ročník festivalu oslaví na Ostrově svobody také Kasabian, Jamie Cullum, Clean Bandit, InterpolBilly Talent a potvrzeno bylo i mnoho dalších. Sziget se bude konat od 9. do 16.srpna 2017 na zeleném ostrově uprostřed Budapešti.

Sziget ohlašuje další jména: Kasabian, Clean Bandit, Billy Talent nebo Interpol Sziget ohlašuje další jména: Kasabian, Clean Bandit, Billy Talent nebo Interpol

Hudební program festivalu Sziget vždy směřuje k tomu, aby byl tak pestrý, jak je to jen možné a snaží se obsáhnout všechny hudební žánry. Mezi osmnácti novými jmény najdeme mnoho těch, jež budou vystupovat na hlavním pódiu. Kasabian, Jamie Cullum, Billy Talent, The Kills, Clean Bandit a Metronomy budou řádit na "Main stage", zatímco obří stan nesoucí název A38, bude hostit jména jako Crystal Fighters, Flume, Interpol, The Pretty Reckless, Fritz Kalkbrenner, Jagwar Ma, Charli XCX, Danny Brown, Cashmere Cat.

TOP 10 nejlákavějších zahraničních festivalů v roce 2017 aneb Světové hvězdy za humny

Zázemím pro elektronickou hudbu bude tradičně obří Arena, která k již dříve oznámeným jménům Oliver Heldens a W&W přidává nyní Sunnery James & Ryan Marci ano a Maurice West. První jméno na World Music Stage je energická kapela Leningrad.

vložte odkaz, text nemažte

Sziget si v loňském roce pochvalovali nejen návštěvníci, ale i kapely. Festival proto zvítězil na European Festival Awards v kategorii Artist's Favourite Festival. Během osmi let trvání těchto prestižních cen získal všechna ocenenění, která může festival v kategorii Major obdržet. Výraznou změnou v zákulisí festivalu je nákup 70% společnosti Sziget Cultural Management (organizuje Sziget Festival, VOLT, and Balaton Sound a další festivaly) společností Providence Equity Partners.

V první vlně již před koncem loňského roku Sziget potvrdil jména jako Kensington, Tom Odell, Major Lazer nebo Two Door Cinema Club.

tz, jm, foto: Sziget 2016 (oficiální fotky)

Témata: Sziget, festivaly, Kasabian, Jamie Cullum, Billy Talent, The Kills, Clean Bandit, MetronomyCrystal Fighters, Interpol, The Pretty Reckless, Fritz KalkbrennerCharli XCX

zavřít