Tajemná cesta středověkem znovu v Praze: V červenci se vrátí Blackmore's Night

Vydáno 04.01.2016 | autor: redakce

Ritchie Blackmore se svým projektem Blackmore's Night se po roce vrátí do Prahy. Tajuplná cesta středověkou hudbou čeká na fanoušky tentokrát ve Velkém sále pražské Lucerny. Vydat se na ni mohou 1. července. 

Tajemná cesta středověkem znovu v Praze: V červenci se vrátí Blackmore's Night Tajemná cesta středověkem znovu v Praze: V červenci se vrátí Blackmore's Night

Projekt Blackmore’s Night vznikl v roce 1997, když se britský kytarista Ritchie Blackmore spojil se svou životní partnerkou, americkou zpěvačkou Candice Night. Za pomoci akustických i elektrických kytar, smyčců a řady rozmanitých renesančních hudebních nástrojů se Blackmoreovi daří, za výrazné pomoci svůdného hlasu Candice, převést všechny zdánlivě nesourodé prvky hudby středověku, v níž splývají romantismus s mysticismem, do vlastního, naprosto jedinečného stylu.

LIVE: Deep Purple v Plzni neohromili, ale ani nezklamali

V dobách, kdy působil ve skupinách Deep Purple a Rainbow, tuto lásku chytře vsazoval do celkového pojetí energického rocku, až se z ní v jeho současném projektu Blackmore’s Night stal pevný a velice zřetelný prvek. Ritchie, vokalistka Candice a jejich skupina představí materiál ze všech doposud vydaných desek – poslední nahrávka s názvem All Our Yesterday vyšla v listopadu 2015.

Ceny vstupenek se budou pohybovat od 890 do 1 590 Kč. Pořídit je můžete od 4. ledna od 13 hodin v síti Ticketpro. 

tz, jm

zavřít