Tata Bojs oživí svoje Futuretro, na podzim je čeká série speciálních koncertů. Chystají i vinyl

Vydáno 08.07.2017 | autor: redakce

Své 29. narozeniny oslaví Tata Bojs na podzim koncerty ke své přelomové desce Futuretro. Kromě sedmi koncertů se speciálními hosty navíc album vydají také v reedici na vinylu. 

Tata Bojs oživí svoje Futuretro, na podzim je čeká série speciálních koncertů. Chystají i vinyl Tata Bojs oživí svoje Futuretro, na podzim je čeká série speciálních koncertů. Chystají i vinyl

"Vinyl vlastně vychází u příležitosti patnáctého výročí, s drobným dvouletým skluzem. Ovšem u desky s takovým názvem jsou různé časové posuny v pořádku. To není obyčejné nestíhání, ale součást konceptu!," komentuje to Mardoša.

RECENZE: Tata Bojs spojením s orchestrem nezpůsobili revoluci, ale své posluchače potěší

Album dostalo kapelu v době svého vydání v roce 2000 na titulní strany takřka všech tehdejších hudebních časopisů, vyneslo jí první dvě nominace v Cenách Akademie populární hudby a kromě řady dalších ocenění následně také titul Album desetiletí v anketě MF Dnes. 

vložte odkaz, text nemažte

Nyní, sedmnáct let od jeho vydání (a pět let od vydání sběratelské edice Futuretro Max), se k této přelomové nahrávce Tata Bojs znovu vracejí. V rámci mini turné, na němž se můžete těšit také na tehdejšího člena kapely Marka Doubravu a zpěvačku Kláru Nemravovou a kapelu Hm.... coby speciální hosty, Tata Bojs navštíví Jablonec n. Nisou (16. 11.), Ostravu (18. 11.), Plzeň (25. 11.), Brno (26. 11.) a vše vyvrcholí v Praze, kde Tatáči zahrají hned třikrát.

Konkrétně 29. 11. v Paláci Akropolis, 6. 12. v Roxy a 14. 12. v Divadle Archa, tedy na místech s kapelou a její historií úzce spjatých. "Přišlo nám lákavé udělat tentokrát v Praze místo jednoho většího koncertu tři menší. Vybrali jsme místa, kde jsme hráli snad nejčastěji a kde se cítíme dobře. Koncerty jsou v týdenních rozestupech a všechny za stejnou cenu. Fanoušci si tak můžou sami vybrat, kde nás budou chtít vidět. Mohli jsme samozřejmě udělat něco podobnýho jako U2 s Joshua Tree a domluvit pár stadiónů, ale my jsme se rozhodli být lidem blíž,“ směje se Milan Cais a doplňuje: "Celé to naše mini Futuretro tour zakončíme v Divadle Archa, kde se album v roce 2000 křtilo."

NOVÉ KAMARÁDY NEHODÍ DO SMETÍ

"Na koncertech bychom rádi přehráli celé Futuretro, a to pokud možno co nejvěrněji. Tudíž volba kapely Hm... coby speciálního hosta celého turné není náhodná. Kromě Marka Doubravy, který s námi odehraje komplet Futuretro, se její členové Filip Nebřenský a Viktor Ekrt objeví jako další hosté a zahrají své party pro flétnu a housle, které nám tenkrát, na přelomu tisíciletí, nahráli ve studiu. A samozřejmě bude hrát i celá současná sestava Tata Bojs. Naše nové kamarády nehodíme do smetí!" říká k chystaným koncertům Mardoša.

Tata Bojs interview: Čtyři zkoušky se SOČR? Nám to přišlo málo, jim zas moc

Koncerty i reedici alba na 2LP doprovodí také zbrusu nové vizuály, na nichž TB opět spolupracovali se svým dvorním fotografem Salimem Issou. Vznikl nový set promo fotek, který byl nafocen v unikátních prostorách Laboratoře vysokých napětí Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze. 

Na jiném místě pak vznikla i jedna speciální fotografie, která je až na věk "aktérů" s předlohou původní verze Futuretra naprosto identická. "Když mě napadlo přefotit po sedmnácti letech původní obal Futuretra, nebyl jsem si tím nápadem úplně jist, ostatně něco podobného už jsme dělali k oslavám pětadvaceti let, ale Mardošovi a Markovi se to líbilo, tak jsme do toho nakonec šli. Už při první pracovní fotce v ateliéru u Salima nám bylo jasný, že to bude fungovat. A ty diody, co máme na čelech, jsou skutečně ty stejný jako z původního obalu!" rozkrývá detaily Milan Cais.

Vstupenky na pražské koncerty jsou k dispozici za jednotnou cenu 490,- Kč v předprodeji GoOut.cz. 

tz, jm, foto: Salim Issa

Témata: Tata Bojs, Futuretro, koncerty, Milan Cais, Mardoša

zavřít