Téměř vyprodaný Brutal Assault přidává další kapely - Altarage, Brutally Deceased i Crossfaith

Vydáno 11.06.2019 | autor: redakce

Od 7. do 10. srpna se bude v Pevnosti Josefov v Jaroměři konat festival Brutal Assault 2019. Pokud se chcete účastnit, měli byste si pospíšit. Pořadatelé hlásí, že je festival z osmdesáti procent vyprodaný. Zároveň oznámili další kapely.

Téměř vyprodaný Brutal Assault přidává další kapely - Altarage, Brutally Deceased i Crossfaith Téměř vyprodaný Brutal Assault přidává další kapely - Altarage, Brutally Deceased i Crossfaith

Altarage, Brutally Deceased, Crossfaith, Elysium, Entropia, Forgotten Silence, Kampfar, Mallephyr, Une Misere, Unprocessed. To jsou nové přírůstky do už tak masivního line-upu festivalu Brutal Assault 2019.

Brutal Assault: V Josefově hořelo, metalisty uchvátili Laibach, Moonspell nebo H2O

Festival si za 24 let vybudoval dostatečně silnou pozici, kdy do vojenské pevnosti Josefov láká fanoušky nejen z Evropy, ale z celého světa. Dvacet tisíc návštěvníků ale netáhne pouze skvěle a pečlivě vybraná sestava, svou roli v tom sehrává i členitý areál historické pevnosti, která se i díky práci samotných fanoušků v projektu "BA sobě" každoročně rozšiřuje o nové prostory. Kde jinde na festivalu si tak v letním pařáku můžete sednout do příjemné kamenné vinárny, hospody nebo čajovny a sledovat hudbu z festivalové TV. Tahle lokace s přírodní tribunou naproti hlavním pódiím, jakožto kempování za hradbami z 18. století, má prostě svou atmosféru a kouzlo.

Závěr festivalu Brutal Assault opanovali Sepultura, Dog Eat Dog nebo Danzig

Pro 24. festivalový ročník se však pořadatelům podařilo sestavit fantastický výběr. Zastoupeny jsou jak žánrové ikony (Anathema, Anthrax, Carcass, Deicide, Emperor, Hypocrisy, Meshuggah, Napalm Death, Parkway Drive, Sick of it All, Sodom, Testament nebo Therion), tak rostoucí ambiciózní jména jako Aborted, Caspian, Cult Of Luna, Decapitated, Daughters, Gorod, Jinjer, Mgła, Of Mice & Men, Thy Art Is Murder, Vulvodynia, nebo ta úplně malá, která chce Brutal Assault představit. Jmenujme třeba thrashery Alien Weaponry, black-doomaře Au-Dessus, matematiky Car Bomb nebo blackaře Nordjevel.

Nechybí ale ani skutečné lahůdky. Frog Leap přehrají metalové verze známých písní, Triumph Of Death v čele s T. G. Warriorem jako reinkarnace Hellhammer představí tvorbu této legendární kapely z osmdesátých let, nebo obnovení pionýři avantgardy, Noři Ved Buens Ende, kteří si Brutal Assault vybrali jako místo pro jedno ze svých čtyř letošních vystoupení.

Páteční Brutal Assault rozpálili Ministry, Behemoth i Hentai Corporation

Brutal Assault ale není striktně o metalu. V útrobách absinth baru se nachází jedna experimentální stage (KAL), kde hrají umělci vyznávající ambientní či elektronickou hudbu. Mimometaloví interpeti však budou okupovat i hlavní podia. Jde o synthwave spolky CarpenterBrut a Gost, neofolkový soubor Heilung, okultní rockery Coven založené koncem sedmdesátých let, hlukaře Godflesh a duo avantgardistů Diablo Swing Orchestra a Japonce Vampillia, kteří klidně zprzní i klasickou hudbu.

Festival vně pevnosti Josefov není jen o hudbě a jako každoročně je připraven i doprovodný program. Krom již zavedeného horor kina pořadatelský tým nabízí prostor i pro jiná temná umění. Loni to byla výstava fanzinů a výtvarná výstava Art-Brut-All, která měla ukázat, že extrém se neomezuje výhradně na hudbu. Tento projekt letos opět chybět nebude. Pořadatelé chystají i malířskou výstavu Christophera Szpajdela, světově známého umělce a autora nejvíce log na světě; včetně toho legendárních Emperor. Mimo to jsou připravovány moderované diskuze se zajímavými hosty a spousta dalšího.

Brutal Assault zahájil třiadvacátý ročník: V první den zahřměli Gojira, Helmet nebo Brujeria

Toto vše dělá z Brutal Assaultu jeden z největších a nejzajímavějších metalových festivalů v Evropě.

TZ, Foto: Radim Hromádko

Témata: Brutal Assault, festival, open air, line-up, Anathema, Anthrax, Emperor, Napalm Death, Parkway Drive, Sick of it All, Sodom, Testament

zavřít