Tomáš Klus zahájí turné k albu SpOlu v Brně. Koncept bude vycházet z principu kruhu

Vydáno 29.10.2018 | autor: redakce

Tomáš Klus představí na podzimním turné se svou Cílovou skupinou nové album SpOlu. V jedenácti českých městech zazní novinky i dobře známé starší písničky. První zastávkou bude 30. října brněnské Semilasso, poslední koncert je v plánu 4. prosince na Výstavišti České Budějovice. Příští rok na jaře, konkrétně 8. března, vystoupí Klus na vyhlášení ankety Žebřík v Plzni.

Tomáš Klus zahájí turné k albu SpOlu v Brně. Koncept bude vycházet z principu kruhu Tomáš Klus zahájí turné k albu SpOlu v Brně. Koncept bude vycházet z principu kruhu

Pro album SpOlu je charakteristický princip kruhu, který se promítl i do designu bookletu a koresponduje s ním i vizuál koncertů, jehož autorem je Matyáš Vorda: "Součástí zadání bylo co nejméně digitálního hi-tech vybavení a co nejvíce divadelně, hravě a analogově. Snažil jsem se také myslet na to, že při Tomášových koncertech jsou důležitou součástí jeho výlety mezi diváky, a tak je třeba přistupovat i k hledišti jako k jevišti. Zkrátka auditorium se vizuálně propojí s podiem a hranice mezi interpretem a divákem budou smazány i absencí veškerých zábran a plotů. Hlavním prvkem vizuálu podzimních koncertů budou lampiony. Opravdu hodně lampionů. Těšit se můžete i na loutkové divadlo. Několik kilometrů provázků a stuh, stíny i světlo," upřesňuje Matyáš Vorda.

Tomáš Klus interview: Ve vodách mainstreamu jsem pankáč

Čekání na začátek podzimního turné Tomáš Klus svým příznivcům zpestří zveřejněním videoklipu k písni Dobrodružce, vyprávějícím neotřelý příběh lásky mezi mužem a ženou - zombie. V hlavních rolích se objeví Tomáš společně se svou ženou Tamarou, která je ovšem coby zombie k nepoznání.

Tomáš Klus bude také jedním z hlavních koncertních účinkujících na Hudebních cenách Žebřík, 8. března v DEPO2015 v Plzni. Další info a zvýhodněný předprodej na www.anketazebrik.cz.



SpOlu Tour 2018
30. 10. Brno, Semilasso
1. 11. Brno, Semilasso
2. 11. Brno, Semilasso
7. 11. Ústí nad Labem, Kulturní středisko města Ústí nad Labem
8. 11. Liberec, Dům kultury Liberec
12. 11. Hradec Králové, KD Aldis
14. 11. Tábor, Hotel Palcát
17. 11. Praha, Forum Karlín
20. 11. Ostrava, Dům kultury města Ostravy
21. 11. Ostrava, Dům kultury města Ostravy
26. 11. Plzeň, DEPO 2015
28. 11. Olomouc, Výstaviště Flora
30. 11. Hluk, Sportovní hala
4. 12. České Budějovice, Výstaviště České Budějovice

tz, jm

Témata: Tomáš Klus, SpOlu, Žebřík

zavřít