Tour svatého Patrika odstartuje na smíchovské Náplavce. Irský průvod vyjde z Hybernské ulice

Vydáno 12.03.2019 | autor: redakce

Oslavy irského svátku svatého Patrika proběhnou o víkendu 16. a 17. března také v Praze. Základem bude živá hudba, různá kulturní vystoupení, workshopy, irská gastronomie a také průvod městem. Tour svatého Patrika je letos zase o něco bohatší než v loňském roce. Hlavní centrum programu bude tentokráte v Holešovické tržnici, oslavy pak zakončí irský průvod, který vyjde v neděli v 15 hodin z Hybernské ulice.

Tour svatého Patrika odstartuje na smíchovské Náplavce. Irský průvod vyjde z Hybernské ulice Tour svatého Patrika odstartuje na smíchovské Náplavce. Irský průvod vyjde z Hybernské ulice


Sobota 16. 3. - Smíchov, Tančící dům, Holešovická tržnice, Rock Café

Letošní program odstartuje již v sobotu 16. března v 10 hodin na Smíchovské náplavce, kdy své brány otevře festival Náplavka Street Food. Ochutnat zde můžete tradiční i méně známé irské speciality včetně ústřic. Na ty se specializuje Jiří Nosek, šéfkuchař restaurace Love IT, který připravil pro tuto příležitost několik zajímavých receptů. Jedním z nich bude speciální omáčka s přísadou whiskey Jameson Black Barrel. Food festival na náplavce se bude konat až do 18. hodiny. Po cestě tam či nazpět se doporučujeme zastavit v Tančícím domě. Ten bude speciálně zeleně nasvícen a z posledního patra, kde je umístěn Glass bar, se můžete také pokochat krásným výhledem na Prahu.

Den svatého Patrika v Praze vyvrcholil v Rock Café, zahráli Blood Or Whiskey nebo Travis O'Neill

Centrálním prostorem a meeting pointem letošní tour je Holešovická tržnice, zejména pak Hala 17. Hlavním programem zde bude od 15. do 18. hodiny Velvet Comedy Show, vystoupení profesionálních komiků, z nichž první dva dorazí přímo z Dublinu. Richie Bree, vítěz prvního ročníku soutěže Ireland's got Comedy Talent, a John Colleary, patřící již 15 let do špičky tohoto žánru. Doplní je Katie Anderson (USA) a Grant Gallacher (UK), kteří úspěšně plní sály po celé Evropě. Přijďte se pobavit irským humorem, který je ve světě znám svojí břitkostí a upřímností.

Večerní program na stejném místě obstará dlouholetý resident Tour svatého Patrika, irský muzikant Travis O’Neill, který se v rámci svého setu představí hosty, mezi nimiž budou populární rapper IronKap, BlackPes a Guy Bennett. IronKap, člen TroubleGangu, rámci oslav svatého Patrika také pokřtí své nové album. Během večera zde vystoupí dále Tony Rose, Dick O‘Brass, True Gabe & DJ Kadr. Pokochat se zde můžete také výstavou fotografií Honzy Řeháčka aka Kopernikka, využít služeb tatoo a barber specialistů nebo vyzkoušet párování Jameson Caskmates a 14° piva Kosíř, které dozrávalo právě v sudech po whiskey Jameson. Ani zde nebudou chybět další vybrané irské gastro speciality včetně irské kávy. Vstup do Haly 17 bude od 15 hodin po celý den a večer zdarma.

Další místem s irským kulturním programem je Rock Café na Národní třídě, kde se večer představí Underground Comedy se svým stand-up programem, o hudební část akce se postarají kapely The Wild Roots a Cheers! (zde bude vstup 150 Kč, program začíná v 19 hodin).


Neděle 17. 3. - Kampus Hybernská a průvod pražskými ulicemi

Vyvrcholením českých oslav svatého Patrika pak bude nedělní irský průvod pražskými ulicemi. Výchozím bodem bude Kampus Hybernská, odkud se okolo 15. hodiny vydá zelený průvod Irů žijících v ČR, jejich kamarádů a dalších příznivců, do pražských ulic. Zúčastnit se můžete také vy, buď se k průvodu připojit, nebo si jenom v ulicích města prohlédnout bohatou směs irských převleků a masek.

Témata: Den svatého Patrika, Rock Café, Travis O'Neill, Cheers, celtic punk

zavřít