U2 nejspíš v prosinci vydají album Songs Of Experience, které po zvolení Donalda Trumpa prezidentem odložili

Vydáno 17.08.2017 | autor: redakce

Podle informací magazínu NME vyjde nové album U2 1. prosince, kapela však oficiálně zatím tuto teorii nepotvrdila. Deska Songs Of Experience měla původně vyjít už začátkem roku, kapela ji ale odložila, protože nebyla spokojená se zvolením Donalda Trumpa americkým prezidentem. 

U2 nejspíš v prosinci vydají album Songs Of Experience, které po zvolení Donalda Trumpa prezidentem odložili U2 nejspíš v prosinci vydají album Songs Of Experience, které po zvolení Donalda Trumpa prezidentem odložili

"Řekli jsme si, že se na chvíli nad deskou pozastavíme a popřemýšlíme, jak se vztahuje k současnému světu," prohlásil zkraje roku kytarista The Edge pro Rolling Stone. Album prý dokončili už v roce 2016, jenže zvolením Donalda Trumpa prezidentem USA se prý "kyvadlo světa zhouplo úplně jiným směrem".

Zvolili jste Trumpa, deska nebude: U2 překvapivě odložili vydání novinky Songs Of Experience

U2 proto místo představení nového alba, které mělo volně navazovat na předchozí počin Songs Of Innocence z roku 2014, vyrazili na turné k oslavám třiceti let od vydání jejich zásadní desky The Joshua Tree. To začalo v květnu v Severní Americe a vyvrcholí 25. října v Brazílii. V Evropě se U2 pohybovali v červenci a na začátku srpna, když navštívili celkem osm metropolí starého kontinentu. Ta česká mezi nimi již tradičně chyběla. 

Po skončení turné by se fanoušci konečně mohli dočkat dlouho očekávaného materiálu. Podle neoficiálních informací má Songs Of Experience vyjít 1. prosince, tedy ve Světový den boje proti AIDS, a to ve spolupráci s charitativní organizací RED, kterou Bono spoluzaložil a zaměřuje se právě na boj proti AIDS. První singl bychom mohli slyšet už v září. 

Témata: U2, Bono, Joshua Tree, Songs Of Experience

zavřít