V Praze vystoupí Sugar Man Rodriguez, spolu s ním přijede zázračná Lucía Scansetti

Vydáno 08.07.2016 | autor: redakce

Legendární americký folk-rockový zpěvák a písničkář Rodriguez, o jehož objevení se postaral Oscarem a spoustou jiných cen ověnčený film Pátrání po Sugar Manovi, odehraje 11. července koncert v sále pražského Fora Karlín. Jako support se představí půvabná Španělka Lucia Scansetti.

V Praze vystoupí Sugar Man Rodriguez, spolu s ním přijede zázračná Lucía Scansetti Rodriguez vystoupí v Praze 11. července

Sixto Rodriguez, který vystupuje jen pod svým příjmením, je kytarista samouk. Začal vystupovat v barech a klubech v okolí Detroitu v šedesátých letech, v době, kdy město trpělo postindustriální městskou krizí, a nakonec se vypracoval až na velká pódia. Jeho příběh je vyprávěn ve filmu Searching for Sugar Man, který v roce 2012 získal Ockara. Film podnítil další slávu Rodrigueze nejen v USA, jeho hudba dnes zasahuje celý svět.

Letní koncerty, které nesmíte zmeškat (I.): Metalové opojení s Black Sabbath, Iron Maiden i Trivium

Rodriguez podniká turné po Jižní Africe, Austrálii, Evropě a USA, kde kromě dlouholetých fanoušků získává přízeň i nové generace posluchačů. 

PŘÍBĚH SLADKÉHO ÚSPĚCHU

Jeho příběh je jedinečným a pravdivým dokladem přelétavé slávy, která došla svého naplnění. Rodriguezovi se splnil sen - našel své místo v hudební historii a jeho hudební kariéra obstála ve zkoušce času. Rodriguezův příběh je příběhem sladkého úspěchu. Ve většině zemí, kde koncertuje, jsou jeho vystoupení dlouho dopředu vyprodána a nezřídka se přidává jeden nebo i dva další koncerty. Přesvědčit se o tom všem můžete sami 11. července v pražském sále Fora Karlín, kdy Rodriguez odehraje své exklusivní vystoupení v České republice.

Silný bude i support. Něha a síla, které zastaví čas, ukazují nejlépe, že přirozenost jednoho jediného lidského hlasu je to jediné, čemu potřebujete naslouchat. V hlase této nové umělkyně pocítíte nejhlubší emoce. Jen několik slov vyjádří to, že je jí pouhých jedenadvacet let, ale že její zpěv zní jako zpěv člověka plného životních zkušeností a nadějí.

Na scéně tedy máme nový hlas folkové femme: Lucía Scansetti je třaskavinou plnou popové měkkosti, organické ambience a klikatosti. Dalším mezníkem v její kariéře je fakt, že bude doprovázet Rodrigueze jako support při jeho letošním turné a 11.července zahraje před Rodriguezovým představením v pražském Foru Karlín.

Zbývajících pár vstupenek na koncert Rodrigueze, před kterým se jako support představí Lucía Scansetti, jsou k zakoupení v síti Ticketpro.

tz, jm

Témata: Rodriguez, Lucía Scansetti, Forum Karlín, koncerty, hudba

zavřít