Visací zámek zrekonstruuje po pětatřiceti letech svůj první koncert

Vydáno 25.11.2017 | autor: redakce

Visací zámek hraje 35 let ve stejném složení. Toto jubileum oslavila spolu s kapelou vyprodaná Lucerna, to ale není zdaleka všechno. Visací zámek má v rukávu ještě jeden dárek pro své fanoušky - rekonstrukci jejich prvního koncertu. 

Visací zámek zrekonstruuje po pětatřiceti letech svůj první koncert Visací zámek zrekonstruuje po pětatřiceti letech svůj první koncert

Největší punkový večírek rozjeli hosté Pellethead ze Spojeného království, na jejich set navázal pornokníže Záviš a pak už ovládli Lucernu punkoví králové Visací zámek. Bezmála dvě a půl hodiny trvající set byl průřezem celé tvorbou skupiny, která patří mezi světové unikáty, neboť celých 35 let hraje stále v původní sestavě.

LIVE: Visací zámek má i po pětatřiceti letech obdivuhodnou energii a charisma

Koncert natáčela i Česká televize pro pořad Kombo, jehož premiéra proběhne po Novém roce. Do konce roku čekají kapelu ještě výroční koncerty v Brně a v Českých Budějovicích. Unikátní akci však připravuje kapela na čtvrtek 7. prosince. 

ZE ŽIVOTA PUNKU: UNIKÁTNÍ PUNKOVÝ SERIÁL

Právě 7. 12. 1982 se totiž ze Strahovského klubu 007 začal nekontrolovatelně šířit punk po celém tehdejším Československu. Důvodem bylo první vystoupení kapely Visací zámek. Na den přesně po pětatřiceti letech - 7. 12. 2017 proběhne na pražském Strahově  rekonstrukce prvního koncertu kapely Visací Zámek. Pro autentičnost rekonstrukce budou vpuštěni návštěvníci na místo činu pouze v dobových kostýmech.

Třicet pět let fungování největší české punkové legendy můžete s Visacím zámkem oslavit letos ještě na těchto koncertech:
24.11. Miroslav, Kulturní dům
1.12. Frýdek Místek, Stoun
2.12. Brno, Fléda – Výroční koncert
7.12. Praha, Strahov 007 – Rekonstrukce koncertu Visací zámek
9.12. České Budějovice, KD Gerbera – Výroční koncert

tz, jm

Témata: Visací zámek, Strahov, punk

zavřít