Vladivojna a Kittchen se spojili. Jejich projekt se jmenuje Vojna In The Kittchen

Vydáno 29.03.2017 | autor: redakce

Vojna In The Kittchen je název společného hudebního turné a také výstavy výtvarníků a hudebníků Vladivojny La Chia a Kittchena (Jakuba Königa). Jejich společné koncerty a výstava pestrobarevných obrazů Vladivojny s potemnělými komiksy Kittchena započnou už 5. dubna v opavské Galerii Obecního domu.

Vladivojna a Kittchen se spojili. Jejich projekt se jmenuje Vojna In The Kittchen Kittchen a Vladivojna se věnují nejen hudbě, ale i výtvarnému umění

Vernisáž se uskuteční 5. dubna v opavské Galerii Obecního domu a o dva dny později v Galerii Gottfrei proběhne první společný dvojkoncert. Nápad na propojení Vladivojny a Kittchena (Jakub König) vzešel od pořadatelů multižánrového kulturního festivalu Další břehy, který se letos uskuteční již po jednadvacáté.

Vladivojna La Chia interview: Improvizaci miluju, ale práci pod tlakem nenávidím

Výstava dvou osobností současné umělecké alternativní scény se ponese v duchu kontrastů, konfrontací, ale zároveň také v hledání paralel. Velkoplošné barevné olejomalby a akvarely Vladivojny vytvoří protipól k menším graficky pojatým kresbám komiksového rukopisu Kittchena. Jak ale i samotný název projektu Vojna in the Kittchen napovídá, nacházení protikladů nebude výlučným záměrem.



Kromě velkoformátových barevných maleb Vladivojny a kreseb Kittchena budou součástí výstavy i méně známé a tradiční formy vyjádření těchto umělců.

vložte odkaz, text nemažte

Další společné koncerty čekají Kittchena a Vladivojnu hned 6. 4. ve Frýdku Místku v klubu Stone a 8. 4. ve Znojmě v klubu Na věčnosti. Vladivojna vystoupí se svým akustickým triem společně s violoncellistkou Terezií Kovalovou a kytaristou Alešem Bajgerem.

Oba umělci již spolu v minulosti spolupracovali, Vladivojna se svou kapelou Vladivojsko přepracovala Kittchenův song Sudety

Témata: Vladivojna La Chia, Vladivojsko, Kittchen, Vojna In The Kittchen

zavřít