Výtěžky z koncertů kapely Ortel pomohou uprchlíkům

Vydáno 14.02.2016 | autor: redakce

Váháte snad po přečtění našeho titulku, jestli náhodou nepotřebujete brýle? Kdepak, buďte v klidu, vidíte dobře. Peníze vydělané prodejem lístků na koncerty kontroverzní skupiny Ortel skutečně pomohou těm, co to potřebují. Nejedná se však o šlechetný krok kapely, nýbrž o sympatické gesto portálu smsticket.

Výtěžky z koncertů kapely Ortel pomohou uprchlíkům Ortel se v Českém slavíku mezi kapelami umístil na 2. příčce

Po obří mediální kauze z konce loňského roku, kdy si skupina Ortel, spojovaná s xenofobií a nacistickou minulostí frontmana, vysloužila druhé místo v Českém slavíku, se o kapele mluví v těchto dnech znovu. Je to díky gestu managementu Davida Kollera, který poslal klubům, v nichž Ortel hraje, jasný vzkaz - aby s ním do budoucna už nepočítali.

Gesto proti fašismu: Kde hraje Ortel, tam už David Koller nepřijede

Zajímavý postoj k celé věci zaujal portál smsticket, přes nějž se lístky na následující koncerty Ortelu prodávají. Rozhodl se totiž akce nebojkovat, tím by totiž skupině a jejím fanouškům jen přidal na síle díky puncu "zakázaného ovoce". 

"Pravdou ovšem je, že nemáme ani trochu dobrý pocit z peněz, které firma smsticket prostřednictvím těchto koncertů vydělá. Přestože jsme se moc moc nadřeli na každou korunu, kterou u nás promotéři nechají, pořád je pro nás naprosto zásadní dobrej pocit. Nemáme pro něj vysvětlení, neumíme ho ovlivnit, ani definovat z čeho se objeví a z čeho ne. A tady už prostě není. Možná to je právě signál určitého překročení morální hranice při zachování té zákonné," uvádí společnost ve svém prohlášení. 

ROCKBLOG: Slavík ani letos o hudbě nebyl, tak byl aspoň oslavou nácků v Česku

Jak tedy s celou situací naložila? Čtěte dál: "Proto jsme se rozhodli použít naše obvyklé zbraně, a to pozitivní energii, podporu a pochopení a rozhodli se veškerý výtěžek z běžících prodejů zmíněné kapely věnovat na dobročinné účely související s integrací těch, kteří potřebovali pomoc a jsou za ni vděčni a váží si jí po zbytek svého života. K tomuto rozhodnutí nás také inspirovala diskuze, která v souvislosti s prodejem vstupenek na koncerty kapely Ortel vznikla na Facebooku. V tuto chvíli vybíráme charitativní organizaci, která se dlouhodobě a tedy zcela netendenčně těmito otázkami zabývá," vysvětlují svůj další postup.

Smsticket dále požádal pořadatele těchto akcí Libora Šímu, aby další koncerty skupiny Ortel do jejich distribuční sítě již nenasazoval. Celé prohlášení si přečtěte zde

smsticket.cz, jm

zavřít