Ze Slovenska přijedou HEX, podpoří je Smrtislav

Vydáno 22.10.2015 | autor: admin

Slovenští HEX si popřejí s fanoušky v Brně a Praze všechno nejlepší už koncem října. Koncerty v Čechách, které jsou součástí projektu Struneři, naplánovali HEX v rámci Všetko najlepšie tour 2015. V Praze půjde 28. října o koncert v Lucerna Music Baru, o den později pak vystoupí v na brněnské Flédě. Oba koncerty podpoří temný Smrtislav.

Ze Slovenska přijedou HEX, podpoří je Smrtislav Hex odehrají v České republice 2 koncerty

"Sami jsme zvědaví, co z toho vyjde. Právě začínáme společně nacvičovat úplně nový program na slovenské akustické turné. České republice jsme se ale rozhodli, ukázat, připomenout se v tvrdé elektrické podobě a zavzpomínat na festivalové léto. Minulý rok mělo turné obrovský úspěch, bylo vyprodané, a doufám, že tento rok to bude podobné a podaří se nám to i v Praze a v Brně," usmívá se frontman kapely Tomáš "Yxo“ Dohňanský.

HEX si na turné berou trička, CD a výběrové album ve tvaru knihy VŠETKO NAJLEPŠIE 1992-2013. Na výběrovce se nachází i skladba Keď sme sami, která byla jednou z nejhranějších slovenských skladeb letošního roku.

LIVE: Smrtislav na plné Náplavce oživil českou poprockovou tradici

Jako speciální host se představí ambiciózní hudební skupina Smrtislav soustředěná kolem excentrického zpěváka Tuzexe, který vešel ve známost hlavně hraním v kapelách Sunshine, Vanessa nebo Scissorhands. Ve skupině dále působí také zkušení hudebníci Jakub Zachoval na kytaru (LUS3), Michal Mach na bicí (City Lights) a Tomáš Jungvirt (Landmine Spring) na basu.

tz, jm

zavřít